НА ФОКУСПолицейски

Съдът остави в ареста Снежана, убила с нож в сърцето приятеля си

 

Смолянският окръжен съд уважи искането на Окръжна прокуратура и наложи постоянна мярка „задържане под стража” на Снежана Йолджиева. 46-годишната жена бе доведена под засилен конвой в съдебната палата. Делото се разгледа при закрити врата. Според съда всички доказателства, събрани до момента, сочат, че извършител на убийството е жената и, че има вероятност тя да се укрие или извърши друго престъпление.

Убийството е станало през нощта срещу събота в бащината къща на Снежана на ул. „Гео Милев” № 71 в смолянския квартал Устово. 46-годишната жена и Огнян Огнянов – по прякор Джурата, живеели на семейни начала. Двамата редовно употребявали алкохол, и след като се напиели, започвали скандалите между тях, често пъти прерастващи във физическа разправа. Във фаталната вечер отново се скарали.  Една от водещите версии е, че Огнян е бил заспал, когато Снежана го е наръгала с ножа в областта на сърцето. Към 3,00 часа тя сама подала сигнал на тел. 112. Полицаите открили мъжа на леглото със стърчаща от гърдите дръжка на кухненския нож. Според разследващите Огнян е починал на място. Снежана е била тествана с дрегер, който отчел 2,97 промила алкохол.

„Разследването все още е в самото начало. Предстои да бъдат назначени множество експертизи. На този етап доказателствата сочат, че евентуалният извършител на престъплението е жената”, каза наблюдаващият прокурор от Окръжна прокуратура Станчо Станчев.

Advertisement

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button
Close