НОВИНИТемида

Съдът остави в ареста крадци на катализатори, единият – издирван от Интерпол

 

Постоянна мярка „задържане под стража” наложи днес Смолянският районен съд на двама мъже, обвинени в серия от кражби на катализатори. 55-годишният Серафим Михайлов и 41-годишният Борислав Георгиев от Нови хан работят към една от фирмите-подизпълнители на водния цикъл в Смолян.

„Няма пари, не ни плащат достатъчно. Затова откраднахме катализаторите”, оправда се Серафим. Борислав също се оплака от ниска заплата: „Получаваме, колкото да не умрем от глад”. Мъжете поискаха по-лека мярка, защото арестът им щял да блокира асфалтирането на разкопаните улици в областния град. Двамата работят на валяк и са пряко ангажирани с полагането на асфалта.

И двамата са с богати криминални досиета. Имат множество присъди. Те са се специализирали в кражби на катализатори. „Добри пари се вадят от катализаторите. Единият върви по 300 лева”, обясни Борислав. Серафим пък е издирван от Интерпол заради присъди в Италия и Северна Македония.

Пристигнали в Смолян на 21 май т.г. За седмица направили три кражби. Серафим рязал с ножовка тръбите, а „колегата” му само го гледал. Откраднали катализаторите от „Опел Зафира”, паркиран на ул. „Хаджи Христо Попгеоргиев”, „Опел Астра” – на ул. „Бяло море” и „Опел Зафира” – на ул. „Наталия”. Задържани са от чепеларските полицаи на път за Пловдив. В колата им са открити и трите катализатора.

Определението на Районния съд не е окончателно. Серафим Михайлов и Борислав Георгиев се заканиха, че ще обжалват ареста си пред Окръжния съд.

Advertisement

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Back to top button
Close