ВЛАСТ И ПОЛИТИКАНА ФОКУС

Сабрутев встъпи като областен управител в отсъствието на Хумчев, който бързал за партийно събитие

Назначеният от служебния премиер Гълъб Донев за областен управител Стефан Сабрутев встъпи днес в длъжност. Той пое поста днес от зам.-областния управител Явор Руженов на церемония в 11,00 часа, както беше обявено вчера на официалната страница на областната администрация.

Минути преди встъпването на Сабрутев бившият областен управител Емил Хумчев написа в профила си във фейсбук: „С уважение вчера поканих служебния областен управител на Смолян да му предам поста, каквато е традицията за днес в 10,00 часа. За мое голямо съжаление г-н Сабрутев не се отзова на поканата, което показа личното му отношение към мен и партията, която два пъти го издигна за кмет на Смолян. И нека е ясно на всички: г-н Сабрутев не е областен управител от БСП и БСП не участва в управлението на областта и страната”.

Областният управител Стефан Сабрутев заяви пред журналисти и директори на дирекции, че: „Това, че днес зам.-областният управител Явор Руженов предава властта, е показателно какво уважение има предишният областен управител към мен. Но не е важно какво е към мен, а към хората. Това, че г-н Хумчев е решил да уважи повече партийния си ръководител и партийните  дела (Хумчев бързал за Национален съвет на БСП в София – б.а.), си е лично негов проблем. За мен е по-важно отношението към хората и държавата. Когато служиш на партията рано или късно падаш от коня. Искам, разбира се, да му пожелая успех на изборите”.

Новият областен управител начерта приоритетите, които са основно свързани с конституционните правомощия на служебното правителство, и като техен представител в област Смолян, основният ангажимент е провеждане на честни и прозрачни избори.

На церемонията присъстваха директори на дирекции в областната администрация

„Наясно съм с доста от текущите дела, следя какво се случва. Имаме изключително бедно население, което се отоплява основно на дърва. Имаше обещание от едни партийни лидери и ръководители на министерства, които трябваше да снабдят с евтини дърва населението в цялата страна. Една от първите задачи ще ми е да проверя докъде са стигнали тези доставки, дали са стигнали до всеки, дали не се използват за партиен натиск и най-важното на каква цена – дали наистина са евтини, или ще се окаже, че са по-скъпи”, бяха първите думи на Сабрутев.  Предстои да се провери и докъде е стигнала подготовката на училищата за новата учебна година.

Областният управител напомни, че едно от хубавите неща, които правителство на Кирил Петков направи, е осигуряване на средства за областта на стойност 34,5 млн. лв. „Предстои тези средства да бъдат реализирани, за да се усетят от хората. Важни са пътните ремонти. Някои са в ход, други са на етап процедура за избор на изпълнител. Пътят Стойките – Девин, е в тежко състояние. На много места има пропадания и се надявам ремонтите скоро да започнат. Също така трябва да се направи и подготовка за зимното поддържане, ще направим проверка на наличната техника, за да се види каква е готовността”, добави още Сабрутев.

Новият областен управител благодари на екипа за работата и усилията, които са положили през изминалите седем месеца. „Надявам се, че ще имаме ползотворна работа. Нямаме много време, тъй че в движение ще се качвам на влака без той да спира, и ще вървим напред”, каза Стефан Сабрутев.

Advertisement

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Back to top button
Close