НОВИНИ

Съборът в Баните тази година ще е в двора на санаториума

Традиционният празник на община Баните и минералната вода, който се провежда ежегодно на 5 и 6 май, тази година ще се проведе не на площада в селото, а в двора на Специализираната болница за рехабилитация. Това съобщи кметът на общината Милен Белчев пред „Отзвук”. Причината е, че центърът на селото е разкопан за ремонт на стойност близо 1.5 млн. лева, а избраният с обществена поръчка изпълнител „СП-КБ” ДЗЗД не работи на обекта. Ако не започне работа, ще действаме съгласно договора и ще го прекратим, заяви пред „Отзвук“ кметът Белчев.

В събота програмата на събора започва в 11.00 часа с турнир по тенис на маса, футбол и волейбол на игрището в село Оряховец. След това от 14.00 часа ще има народно веселие с оркестър „Тракийско настроение” и Петко Кънев и концерт на фолклорния изпълнител Христо Косашки. Вечерта в Баните ще пее дъщерята на Глория Симона Загорова.

След официалното откриване на празника в неделя веселието ще е под звуците на оркестър „Хит” с Венета Хитова и Величка Николова. В 16.00 часа започва участието на поп фолк певицата Лорена.

Advertisement
Back to top button
Close
Close