Инциденти

С риск за живота си младежи спасиха от горяща къща възрастна жена

Двама млади мъже спасиха от пламъците на пламналия пожар в къщата 74-годишна жена от смолянското село Чокманово.

Около 01.00 часа след полунощ Денис Брахомов на 18 години от маданското село Митовска и Марчело Адилов на 19 години от рудоземското село Елховец преминавали през село Чокманово на връщане от Смолян. При което забелязали горяща къщата в махала Пиринска. Двамата незабавно се отправили към къщата, влезли вътре и извели собственичката от пламъците – 74-годишна жена, която живеела сама. Междувременно са подали сигнал на тел. 112 и към мястото се отправили екипи на пожарната Спешна помощ и полицейски наряд на Районното управление на МВР-Смолян. В 01.30 пожарът е локализиран, а разчистването продължи и днес през деня.

Пламъците са унищожили цялата къща. Причините за пожара са в процес на изясняване.

Горящата къща

Денис Брахомов и Марчело Адилов са действали светкавично и 74-годишната жена е изведена навреме от къщата.

„С Денис сме приятели и вечерта бяхме на кафе в Смолян. Когато се прибирахме видяхме една къща, която гори. Цялата беше в пламъци. Когато отидохме разбрахме, че вътре има хора. Жената беше много притеснена, обикаляше в стаята. Каза ни, че е спала. И вътре имаше пламъци, но успяхме да я изведем навън. Беше страшно. Огънят пукаше“, разказа Марчело.

Двамата младежи за първи път се сблъскват с подобна екстремна ситуация. Те са горди със себе и се много се радват, че са спасили живота на възрастната жена.

Марчело Адилов е завършил ПГТТ „Христо Ботев“ в Смолян, а Денис е все още ученик в същата гимназия.

Ръководството на ОДМВР-Смолян изказва благодарност и поздравява Денис Брахомов и Марчело Адилов за смелостта и доблестната постъпка, спасила човешки живот!

Елена Павлова

Advertisement
Back to top button
Close
Close