Advertisement
ОБЩЕСТВО

С продажба на календари Община Смолян събра 12 000 лева за лечението на 4-годишната Стефани

Кметът Николай Мелемов връчи събраните средства от инициативата „Календар на община Смолян – 2023 г.” на Жана Тодорова, майка на 4-годишната Стефани. Те са в размер на 12 000 лв, съобщиха от пресцентъра на Общината.

Стефани е от Смолян. Момиченцето се ражда в седмия месец след много тежка бременност и вследствие на задушаване при раждането днес тя е с ДЦП – спастична диплегия. Майка й Жана Тодорова я отглежда сама.

От 10-месечна възраст на Стефани се провеждат много интензивни терапии с рехабилитатор, специален педагог, логопед и други специалисти, благодарение на които момиченцето е успяло да надмине всички очаквания на специалистите.

Днес тя умее да се държи самостоятелно на крачетата, да направи 5-6 крачки без опора и да се движи по мебелите. Лимит на нейния потенциал от специалистите вече няма, очакванията са с правилните терапии и манипулации тя да расте нормално и дори някой ден да тича с децата в училище.

На 16 август миналата година в Турция й е направена манипулация, която ще се повтори на 23 януари т. г. Следващата стъпка (освен интензивната рехабилитация) е фибротомия, която се прави в Сърбия.

Момиченцето и майка му се справят сами с всичко. За майката, която е самотен родител, е невъзможно да покрива финансовата част на необходимите процедури и медицински манипулации.

„Благодаря на всички хора от Смолян и страната, които бяха съпричастни към благородната кауза и закупиха календара на Община Смолян. Дарените от тях средства ще подпомогнат интензивните терапии, които ще направят по–пълноценен живота на Стефани. Тя е наше дете и затова може да разчитате на помощ, която не приключва с тази инициатива. Винаги сме насреща да помогнем, с каквото можем“, каза Мелемов пред майката.

Кметът на Смолян Николай Мелемов връчва събраните 12 000 лева от продажбата на календара на Община Смолян за 2023 г.

„Изказваме и нашата благодарност към Вас, г-н Мелемов, за организираната благотворителна инициатива и всички хора, които се включиха в нея и дариха средства за Стефани. Дъщеричката ми е едно много борбено, умно и добро дете, което има потенциала да стане един равностоен и самостоятелен член на нашето общество. Благодарим за добрината, която срещнахме. Сърдечно благодаря и на собствениците на обектите, в които се продаваше календарът. За мен тази любов и съпричастност, която срещнахме от толкова много хора, ни дава сили и кураж да продължим напред“, отговори развълнуваната майка.

Община Смолян благодари на всички, които показаха съпричастност към благородната кауза, както и на авторите на снимките, които ги предоставиха безвъзмездно за изработването на календара. Изказваме благодарност и към всички хора, фирми, търговски обекти, учреждения, цехове и образователни институции, които се отзоваха да продават календара с благотворителна цел.

За пета поредна година тази инициатива ни дава надежда, че в колкото и трудни времена да живеем, доброто и съпричастността могат да случват чудеса.

Advertisement

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button

Adblock Detected

Не можете да сърфирате в Отзвук.БГ, ако блокирате рекламите в сайта!