Advertisement
НОВИНИ

С поетичен рецитал Светла Узунова-Сандова представи себе си и новата си книга пред смолянска публика

С поетичен рецитал Светла Узунова-Сандова представи себе си и новата си книга „На утрото да съм сестра” пред смолянска публика в Клуба на дейците на културата. За авторката и книгата председателят на Клуба и писател Светозар Казанджиев каза, че  това е третата поред книга със стихове на учителката от Мадан Светла Узунова-Сандова. Поетесата е родена в село Еньовче, област Кърджали. Завършила е ПУ “Паисий Хилендарски”. Работила е като репортер във в. „Нов живот” и „Маданска трибуна”, като организационен работник в с. Бял извор и град Мадан. Ала най-дълго е учила децата на Жълтуша, Еньовче и отново на Мадан.

Светла Узунова е автор на три поетични книги: „Зерделина” (2000 г.), „Истина и обич” (2017) и „На утрото да съм сестра” (2023 г.). „Освен че има дарбата да ражда талантливи стихове, тя роди и един министър – Борислав Сандов, на околната среда и водите в кабинета на Кирил Петков”, каза Казанджиев. Той прочете стихове от книгата.

На въпрос на „Отзвук” дали ще има и четвърта книга Светла Сандова заяви, че такава ще има и е в процес на писане, но тя ще бъде по-различна и няма да е поезия. Поетесата заяви, че едно от любимите й стихотворения е „Родопчанка” и след като го каза пред публиката бе наградена с бурни ръкопляскания. Първото си стихотворение е написала, когато е учила в гимназия в Ардино и е озаглавено „Кокичета”. То е отпечатано във вестник „Арденски глас”. Сандова е работила дълги години като учител, но и сега след като от доста време не преподава, разказа че често сънува, че е в училище и децата не искат да я слушат, а тя се чуди какво да прави. Каза, че учениците ги имала като свои деца, а първите й ученици и тези, които е учила в гимназията я наричат на малко име – Светла, което за нея е едно признание, че тя за тях е била  близък човек.  Каза също, че и нейният син Борислав Сандов много й помага и я подкрепя.

 Зам.-областният управител Зарко Маринов поздрави Сандова след нейния поетичен рецитал. „Винаги стиховете сърцата на хората. И благодарение на това стиховете на мъдрите хора ни казват и някои истини. Аз благодаря на Светла, че ни каза много истини със своите стихове”, каза Маринов и с пожелания за още творчески успехи подари букет цветя на авторката.

 

Advertisement

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button

Adblock Detected

Не можете да сърфирате в Отзвук.БГ, ако блокирате рекламите в сайта!