Advertisement
НОВИНИОБЩЕСТВО

С нощно каране в памет на загиналите мотористи закриха мотосезон  2022

 

Advertisement

Десетки мотоциклетисти от Смолянска област закриха днес мотосезон 2022 г. с нощно каране по улиците на града. Любителите на моторите се събраха в 18,00 часа  на полигон „Филизов”. Половин час по-късно, ескортирани от полицейска кола, те тръгнаха на мотошествие.

Моторите направиха рейд из Смолян – от разклона за Пампорово, се събраха отново на храм „Свети Висарион Смоленски”, където свалиха каските си и запалиха свещички в памет на загиналите мотористи.

Проявата, организирана от мото-клуб “Smolyan Riders“ и е под надслов: „Бъдете толерантни на пътя!”.

„Закриваме мотосезон 2022 с нощно каране в памет на загиналите мотористи. Сезонът тази година беше сравнително добър. Имаше малко произшествия, надяваме се следващият да бъде също спокоен. В сравнение с миналата година през тази беше добра – имаше по-голяма толерантност на пътя от страна на водачите и те все повече започват да свикват с това, че има мотористи на пътя и не са сами”, каза Димитър Макаков – председател на общността “Smolyan Riders“.

От няколко години мотоклубът организира освен събития за откриване и закриване на сезона и благотворителни акции в помощ на нуждаещи се жители на Смолянската област.

Advertisement

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Back to top button