Advertisement
ОБЩЕСТВО

С над 200 подписа устовци настояват за ограничаване на скоростта на ул. „В. Райдовски“

Над 200 подписа събраха живеещите в смолянския квартал Устово за ограничаване на скоростта на ул. „Васил Рйдовски“. Пътната артерия е част от републикански път ІІ-86, и е основна връзка със съседните общини Мадан, Рудозем и Златоград, както и с ГКПП Златоград – Термес.

В по-голямата си част улицата представлява прав участък, поради което шофьори карат с превишена скорост.

Подписката бе инициирана от адв. Станислав Карагяуров и ИК „За Устово“. Тя стартира в началото на декември, като до миналата седмица бяха събрани 210 подписа. Писмото с настояването на жителите на квартала вече е изпратено до кмета на Смолян г-н Николай Мелемов, областния управител г-н Стефан Сабрутев, ОД МВР – Смолян, АПИ и ОПУ – Смолян. Живеещите в квартала настояват да бъдат поставени изкуствени неравности/надигнати пешеходни пътеки по цялата дължина на трасето, които да ограничат скоростта на движение. „На улицата са ставали десетки ПТП-та – с материални щети, и с пострадали пешеходци. През 2019 година 15-годишно момче бе ударено на пешеходната пътека до военния блок, вследствие на което получи тежка черепно-мозъчна травма“, обясни адв. Карагяуров.

Жителите на Устово са убедени, че с изграждането на изкуствени неравности (надигнати пешеходни пътеки) ще се осигури безопасността на всички участници в движението. Те се надяват да бъдат взети бързи и адекватни мерки.

Advertisement

ЕДИН КОМЕНТАР

  1. Всеки селяндур решава и инициира подписки да затваря и руши каквото се сети а неграмотните от общинска администрация противозаконно решават.Първо унищожиха и затвориха цялото пътно платно на Смолян към Кърджали, заради 2 паднали камъка които с тежка техника се местят за 2 часа.
    После калмуците напулно затвориха трафика на ул Витошка и ни бизнес за хора за всичко не може да минат нормално уж,идея за по малко коли сега в момента Витошка ври от коли.Напаркирали навсякъде.Отворете пътищата неграмотници общински безполезни за града.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button

Adblock Detected

Не можете да сърфирате в Отзвук.БГ, ако блокирате рекламите в сайта!