Advertisement
НОВИНИ

С много благотворителни събития смолянчани и чепеларци подкрепиха Мариян Давидов

3207 лева и над 1100 фалшиви евро намериха в благотворителната кутия организаторите на дрифт шоуто, което се проведе на 23 юни (неделя) в подкрепа на 17-годишния Мариян Давидов, съобщи Петър Келешев, един от организаторите. Инициативата на „Колите на Смолян“ се проведе на паркинга до стадиона на стария център.
„Когато отворихме кутиите видяхме, че има 1100 евро, които са фалшиви, личеше си на пръв поглед. Голяма подигравка, нямаме думи. Опорочиха събитието – писахме обяснения, криминалистите ни сваляха пръстови отпечатъци“, добави Келешев. Той посочи, че за фалшивата валута е иззета от полицията и е образувано досъдебно производство.
„Колите в Смолян“ и главен организатор Петър Келешев изразяват благодарности на всички присъствали на благотворителното дрифт събитие, чрез което се събра сумата от 3207лв. за Мариян! На следващия ден – в понеделник по сметката на момчето парите бяха преведени.
Заради горещото време, организаторите предварително призоваваха гражданите: „Носете си чадъри за да се защитите от слънцето както и течности! Молим епилептици и други хора със заболявания да НЕ присъстват на събитието тъй като през последното такова имаше двама припаднали поради жегата и миризмата и пушека от гуми. Нека избегнем тези случаи! Не употребявайте бира и алкохол преди и по време на събитието!“
На 30 юни – в неделя, Тенис клуб „Смолян 2013“ също организира благотворителен турнир в помощ на 17-годишния Мариян Давидов.
Състезанието ще бъде и за деца, и за възрастни. Нека всеки, който желае, да дойде да поиграе тенис и да се включи в благородната кауза, каза Згуров.
Средствата ще се събират чрез кутия, както и със символична такса за състезанието.
На благотворителни акции в община Чепеларе са събрани 1264,80 лева, които преди дни са преведени по сметката на бащата на Мариян, съобщиха от общинската администрация. В повечето търговски обекти в града са поставени кутии за дарение.
Във вторник – 25 юни в зала 1 на РДТ от 18.00 часа ще се проведе благотворителен концерт, организиран от ЕГ „Иван Вазов“ – гр. Смолян със специалното участие на Васко Кръпката. Събитието е под надслов „Човек трябва да прави добро, заради самото добро“, а входът за концерта е 10 лв.

Advertisement

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button

Adblock Detected

Не можете да сърфирате в Отзвук.БГ, ако блокирате рекламите в сайта!