Местна власт

С гласовете на ДПС Венера Аръчкова бе избрана за председател на Общинския съвет в Смолян

С 16 гласа „за“ – на ГЕРБ, ДПС и ЗНС, Венера Аръчкова бе избрана за председател на Общинския съвет в Смолян.  Съветниците от БСП и МК „Новото време“ пуснаха 13 празни плика.

“За мен е голяма чест, че днес дадохте своето доверие към моята личност. Мисля, че с моя професионален опит и мъдрост съм доказала, че работя в името на гражданите, в името на община Смолян и в името на България. Нека да бъдем единни, защото съединението прави силата, каза новоизбраният председател на ОбС.

Днес в 10 часа в Сесийната зала на Община Смолян започна първото тържествено заседание на ОбС, на което се заклеха новоизбраните общински съветници, кметът на Смолян Николай Мелемов и кметовете на населени места. Сесията бе открита от областния управител Недялко Славов. “Протягам своята ръка да работим заедно и в интерес на хората. Но когато се налага ще бъда коректив – принципен, последователен, недопускащ решение в разрез със закона“, каза в словото си областният управител. Славов честити днешния светъл празник Св. Архангел Михаил, като пожела здраве и последователност.

Николай Мелемов, който встъпи в третия си мандат, заяви, че иска да управлява с всеки един гражданин на Смолян. „Моите врати на кабинета ще бъдат отворени винаги, а в Общинския съвет ще предлагам решения, които са в интерес на гражданите на нашия град“, обеща Мелемов.

Димитър Ангелов откри първото заседание на новоизбрания Общински съвет

След тържествените слова най-възрастният общински съветник – Димитър Ангелов, даде начало на заседанието за избор на председател на ОбС. Съставена бе комисия в състав Иван Гавазов (БСП), Петър Мирчев (ГЕРБ) и Милен Журналов (ДПС). Кандидатурата на Венера Аръчкова бе обявена от председателят на групата на ГЕРБ Ангел Безергянов. „Познавате личността, общественика и политика Венера Аръчкова. През 2007 за първи път тя става част от общинския съвет. Следва директор на финансовата дирекция в Общината, зам.-кмет по финансите, човек с авторитет и доказана обществена подкрепа. Тя има особена заслуга за финансовата стабилност на Община Смолян и под нейно ръководство бяха стопени над 10 млн. лв.“. С тези думи Безергянов номинира бившия зам.-кмет за поста председател на ОбС.

След проведено тайно гласуване с 16 гласа „за“ ГЕРБ, ДПС и ЗНС и 13 празни плика, Аръчкова пое председателството на местния парламент.

[ssp-video id=“552160265595859″]

Елена Павлова

Advertisement

ЕДИН КОМЕНТАР

ПРОЧЕТЕТЕ ОЩЕ!
Close
Back to top button
Close