Спорт

С футболен двубой почетоха паметта на легендарния Чоко в Смолян

С футболен двубой и едноминутно мълчание смолянчани почетоха паметта на легендарния треньор по футбол Емил Чоков – Чоко. Днес въпреки проливния дъжд, десетки жители на града се събраха на стадиона в квартал Райково, за да отдадат почит на живота и делото на великия футболен спец, който си отиде от този свят преди 10 години.

„Това е един паметен ден. Виждам, че времето няма да ви спре да направите истински футболен двубой в името на Негово величество футбола и Негово величество Емил Чоков. Нека да покажем, че в Смолян има хора, които милеят за футбола и ще продължат делото на Чоко”, каза в словото си бившият депутат Петър Кадиев, който е сват на футболната легенда.

След краткото представяне на живота на Емил Чоков бе даден сигнал за старт на двубоя. На терена излязоха неговите възпитаници, които тогава са били хлапета, а днес зрели мъже. Те се изправиха срещу отбора на „Родопа” Смолян. Срещата не определи победител. Двата тима завършиха при равен резултат 1:1.

Емил Светлинов Чоков – Чоко почина на 53 години, в разгара на силите си. „Чоко беше бог в човешки образ. Нито веднъж не показа омраза или завист. Прощаваше с усмивка на уста. Той беше голямо сърце, отворено за всички”, споделиха смолянчани, които са имали възможността да се докоснат до треньора. Дълги години Чоко е бил секретар на ФК „Родопа”, председател на Областния съвет на БФС. Последните четири години бе треньор на децата на футболния клуб в Смолян.

Advertisement
Етикети
Back to top button
Close
Close