НОВИНИ

С два куршума в гърдите и един в главата е убита жената в Пампорово

С два куршума в гърдите и един в главата е застреляна жената в Пампорово, за която съобщихме по-рано. Мъжът е имал само една огнестрелна рана в главата. Това обявиха на извънреден брифинг днес от Окръжната прокуратура, свикана съвместно с Областната дирекция на полицията.

Две тела бяха намерени преди полунощ снощи в лек автомобил „Ауди“ в Пампорово в района на вилно селище „Малина“ по пътя за с. Стойките – на 48-годишен мъж и 41-годишна. Мъж от Смолян забелязал спряното на пътното платно „Ауди“ с включени габарити. Слязъл да провери дали хората в колата нямат нужда от помощ. Когато погледнал през прозореца видял окървавеното лице на мъж и веднага подал сигнал на спешния тел. 112.

В момента се извършва тройна съдебно медицинска експертиза. „Всички следи са запазени. Намерени са гилзи и куршуми. Пистолетът е незаконно притежаван“, посочи зам.-окръжният прокурор Недко Симов. По данни от огледа в колата е нямало следи от съпротива и борба. Пистолетът бил в скута на мъжа.

Мъжът и жената живеели във фактическо съжителство. Той е вдовец, а тя разведена. И двамата имат по едно дете от предишни си бракове – пълнолетно момче и момиче на 16-17 години.

Жената пристигнала в района в понеделник. Тя е банков служител и започнала работа в офис на банка в Пампорово. За мъжа на този етап не се знае дали е имал трудово правоотношение, бил е музикант в заведения.

„Проведени са неотложни следствени действия. Намерени са следи и веществени доказателства. Огледите продължиха до 7 часа сутринта. Тепърва ще се назначават балистични, трасологични и други експертизи“, каза шефът на Областната дирекция на МВР ст. комисар Николай Димов.

Advertisement
Back to top button
Close
Close