Темида

С 2,20 промила алкохол пак арестуваха Силвия

49-годишната Силвия А. от Рудозем отново е хваната да кара пияна. След като през октомври м. г. тя бе спипана с рекордните 3,02 промила, миналият ден е засечена да шофира из улиците на миньорския град с 2,20 промила алкохол.
След проверка на „Отзвук“ се оказа, че жената не само, че не е била подведена под наказателна отговорност за предишното си провинение, но е успяла да вземе бързо и свидетелството за управление.

На 4 октомври м.г. Силвия бе задържана в Районното управление в Мадан и срещу нея започна бързо производство. Назначена бе психиатрична експертиза, която установи, че жената страда от биполярно афективно разстройство, но към момента на извършване на деянието е разбирала свойството и значението на постъпките си, т. е. била е вменяема.

На 30 януари т. г. полицията изпраща материалите на прокуратурата с мнение за съд. На 6 февруари производството е прекратено. Според държавното обвинение е спорно доколко жената е вменяема или невменяема. Прокурорът приема, че тя е можела да ръководи действията си, но не е могла да разбира постъпките си, като постановява материалите да се изпратят в полицията за съставяне на акт и налагане на административна отговорност. Това не е направено, защото по закон шофиране с над 1,2 промила алкохол е престъпление. Така Силвия получава бързо шофьорската си книжка.

След като този уикенд жената отново е заловена пияна, е образувано ново досъдебно производство срещу нея. Предстои да бъде назначена експертиза и в зависимост от заключението ще се прецени какво ще се предприеме, коментираха от прокуратурата.

Силвия е позната в Рудозем с прякора си „Чадото“. Тя обича да пие, често кара колата пияна. Работила е по морето, ходи и в чужбина, за да изкара някой лев. Жители на Рудозем са притесняват при всяка нейна поява на улицата с кола.

Елена Павлова

Advertisement
Back to top button
Close
Close
Close