БИЗНЕС

С 15 стотинки намали цените на горивата „Анри 64“ за 25-годишния юбилей на фирмата

Във връзка с 25-годишнината на фирмата си ЕТ ,,АНРИ 64 – АНДРЕЙ КЕХАЙОВ“ доц. Андрей Кехайов обяви намаление на цените на бензин А95 и дизел с 0.15 лв. под официалните цени на бензиностанциите на „Лукойл“ и „Петрол“ на всички свои обекти в гр. Смолян, бул. „България“ 1, в гр. Златоград, гр.Неделино, гр. Панагюрище, ул. „Георги Момеков“ 5, с. Средногорци и Баните. Ценовите промени са в сила от 09.03.2019 г. – ден след като бе отбелязан юбилеят на компанията на изискано парти с много гости, пищна заря и концерт. Промоцията ще е валидна до 09.05.2019 г. Доц. Кехайов обяви и намерението си да покрие всички разходи за абитуриентските балове на децата сираци в общините, с които фирмата му има договори за доставка на петролни продукти. Той прикани кметовете на тези общини да изпратят списъци с учениците, които фирмата му да подпомогне.

Над 250 гости се насладиха нa пpeĸpacнитe пecни и тaнци нa yчeницитe oт HУФИ „Шиpoĸa лъĸa”, 9-годишните републикански шампиони пo cпopтни тaнци на „Фен 85“ Божидара и Ангел, малката Kpиcия, Heли Πeтĸoвa и „Тpимaтa български тeнopи“ в Зала № 1 на Родопския драматичен театър. Сpeд тях бяха бившият министър на здравеопазването Стефан Константинов, шефката на здравната комисия в парламента д-p Дaниeлa Дapитĸoвa, депутатът от ДПС Xaйpи Caдъĸoв, пpeдceдaтeлят нa БЛC д-p Ивaн Maджapoв, oблacтният yпpaвитeл Heдялĸo Cлaвoв, ĸмeтoвeте нa Смолян, Мадан, Златоград, Рудозем, Неделино и Баните, гocти oт чyжбинa, делови пapтньopи и приятели.

„На този прекрасен ден, на този прекрасен празник на дамите, 8-ми март имаме честта и удоволствието заедно да отбележим съществуването на фирма ЕТ „Анри 64” за 25-ти юбилеен път. Някои от вас са част от фирмата от самото начало, а много други се включват през изминалите 25 години. ЕТ „Анри 64“ започва дейността си с няколко човека, за да стигне до компания с десетки хиляди клиенти и партньори като „Приста Ойл”, „Нефтохим”, „Монбат”, „Лукойл”, „Инса Ойл”, „Петрол” и много други. Бих искала да ви върна 25 години назад във времето, за да знаете и предисторията на повода, който честваме днес! Бизнеса си доц. Кехайов започва на 30 годишна възраст. Фирмата ЕТ „Анри 64„ е създадена на 8 март 1994 г. в Смолян. С огромно желание и не малко притеснение, но амбициран да създаде компания с история и традиция на 08.03.1994 г. доц. Кехайов започва с голямо вълнение и ентусиазъм едно незабравимо пътуване.“ – с тези думи дъщерята на д-р Кехайов Весела започна краткото представяне на фирмената история.

Доц. д-р Кехайов с дъщеря си Весела и съпругата си Анета пред специалната торта за 25-годишнината на „Анри 64“

През 1990 г. доц. Кехайов завършва Медицинския университет в Пловдив, а през 1994 г. създава семейството с Анета Кехайова. В очакване на своето дете той започва да търси възможност за по-добър живот и реализация на идеите и потенциала си. Печели доверието на собствениците на „Приста Oйл“, става техен дистрибутор, а след това и член на борда на дружеството. Чрез „Анри 64“ „Приста Oйл“ доставя технологични масла за много големи предприятия. След това става доставчик и дистрибутор на „Видахим“, а по този начин разширява номенклатурата на предлаганите стоки и пазарното си присъствие.

Крисия на сцената на РДГ

Следващата стъпка в развитието на фирмата е изграждане на дистрибуторска мрежа. Фирмата разширява пазарите си създава офиси в цялата страна, включително Пловдив, Сливен, Варна и София. През годините фирмата е реализирала и значителни инвестиции, открива автоцентрове в Смолян и Златоград, бензиностанции в Смолян, Златоград, Панагюрище, Неделино, Баните, Средногорци, Първомай, Пловдив и др.
Част от спечелените от тази дейност средства доц. Кехайов насочва и към други дейности. През 1998 г. чрез приватизация придобива печатница „Кайнадина“, става собственик на транспортните фирми в Мадан и Златоград. Фирмата е собственик на най-голямата база за инертни материали в Смолянска област. Поема дистрибуцията на българските акумулатори, произвеждани от „Монбат“, а от 2015 г. е и акционер във фирмата.

Всичко това дава самочувствието и увереността, че фирмата може да се съревновава с най-големите и така тя става изпълнител по договори за доставка на горива в цялата страна, включително на министерства, болници, санаториуми, общини, училища и предприятия.

Нели Петкова пя и популярни родопски песни

За своята 25 годишна история фирмата реализира приходи от над 350 милиона лева. В момента в „Анри 64“ работят 70 специалисти и работници. През 25-те години ЕТ „Анри 64” е финансирала много благотворителни проекти и е подпомагала социално слаби, спонсорирала е изявени спортисти и спортни организации и е поддържала културното развитие в страната ни. Не малко шампиони и творци са част от историята на фирмата.
Въпреки времето и усилията в бизнеса д-р Кехайов не спира професионално си развитие, отдава се и на обществена дейност. В периода 2002-2009 г. доц. Кехайов е председател на Българския лекарски съюз. Междувременно завършва магистратура „Здравен мениджмънт” и става доктор на медицинските науки. През 2017 г. е избран за доцент в катедра „Здравна политика и мениджмънт” във Факултета по Обществено здраве на Медицинския университет в София. Създава Югоизточно европейски медицински форум, който ежегодно обединява изявени лекари от Европа и света, давайки им платформа за дискусия относно проблемите в здравните системи и методи за разрешаването им. Автор е на над 30 научни публикации в наши и чужди списания в областта на мениджмънта на здравеопазването, здравната политика и управление на риска в болничната помощ, в това число и 5 монографии. Има над 50 участия в научни форуми (международни конгреси, конференции и симпозиуми). Автор е на първия Алманах на българските лекари-общественици в България, отдавайки своето признание и давайки на нацията пореден повод за гордост. Почетен член е на Македонската, Грузинската и Украинската медицински асоциации, а знанията и опита му в здравната система се ползват от редица страни. Отличен е от Световната медицинска асоциация и Министерството на здравеопазването. През 2016 г. бе обявен и за почетен гражданин на родното Неделино.

Доц. д-р Андрей Кехайов с певицата Нели Петкова

Зарко Маринов

Advertisement
Абонамент за видео канала на "Отзвук" в Youtube. Безплатно е! Очакват ви над 100 видеа!
Back to top button
Close
Close
Close