Advertisement
НОВИНИ

РЗОК напомня: До края на юни година можете да смените личния си лекар

РЗОК – Смолян напомня на здравноосигурените лица, че до края на месец юни 2024 година могат за сменят личния си лекар. Смяната се осъществява два пъти в годината: от 1 до 30 юни и от 1 до 31 декември. Освен в тези периоди, можете да смените личния си лекар по всяко време в конкретно определени случаи:

  • ако се преместите да живеете в друг град;
  • ако до сега не сте избирали личен лекар;
  • ако досегашният Ви личен лекар прекрати договора си с НЗОК, или бъде трайно възпрепятстван да оказва медицинска помощ.

Уведомяваме Ви, че от 03.06.2024 г. Националната здравноосигурителна каса стартира нова кампания, озаглавена „НЗОК за теб“, съобщава още РЗОК – Смолян.

Тя е представена на официалната интернет страница на НЗОК www.nhif.bg,  където ще бъде публикувана актуална потребителска  информация, най-интересния въпрос на седмицата и важните дати и събития.

Целта на инициативата е институцията да се доближи максимално до хората,  ежеседмично да ги запознава на разбираем език с техните права и задължения и с полезна информация, свързана с дейността на НЗОК.

Експерти ще разясняват конкретни казуси, а любими лица от малкия и големия екран ще влязат с личен пример в ролята на консултанти.

Идеята на екипа на НЗОК е по коректен, актуален и разбираем начин хората да бъдат своевременно, на достъпен език и подробно информирани за важните неща в системата на здравеопазването и здравното осигуряване в страната.

 

Advertisement

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button

Adblock Detected

Не можете да сърфирате в Отзвук.БГ, ако блокирате рекламите в сайта!