Местна власт

„Рожен експрес“ пое отново селските линии заедно с „Пампорово бус“

Най-изненадващо днес превозвачът „Рожен експрес“ пое отново междуселските линии в Община Смолян. Тази сутрин още за първия курс в 6,10 часа в Момчиловци на площада са пристигнали два микробуса – на „Пампорово бус“ и на „Рожен експрес“. В 6,35 часа отново е имало коли на двете фирми, разказаха хора от селото.  За втория курс на спирката чакали седем човека. Трима от тях се качили в единия микробус, а останалите в другия. Цената на билета била еднаква и в двата автобуса, признавали се и картите за пътуване.

До ситуацията се стигна, след като миналия понеделник от „Рожен експрес“ обявиха, че спират от 15 август автобусите до селата заради неуредени финансови въпроси с Община Смолян. В последствие кметът Николай Мелемов съобщи на заседанието на Общинския съвет,  че превозвачът прекратява договора и за градските линии, но управителят на „Рожен експрес“ Николай Бояджиев отрече и фирмата продължи да изпълнява маршрутите в града.

Последният междуселски автобус на стачкуващия превозвач е бил в петък сутринта. За обедните линии до Момчиловци – в 11 и 12 часа, е нямало никакви автобуси. В 15,10 ч. се появяват колите на „Пампорово бус“, които покривали маршрутите до неделя.

Очаквайте подробности!

Покажи още
Back to top button
Close
Close