Инциденти

Родопчани пострадаха при тежката катастрофа на АМ „Тракия“

Родопчани са сред пострадалите в адските мелета вчера сутринта на автомагистрала „Тракия”. Лекият автомобил се е движил в една от лентите, когато колата се врязала в каросерията на ТИР. Последвала преса в задната част от друг камион. Колата е смачкана до неузнаваемост. Все още не се знае в какво състояние са пътуващите в нея. От снимките, свалени от камерата на НОВА ТВ, се вижда, че от удара са се отворили въздушните възглавници. Наложило се да бъдат разрязани ламарините, за да се извадят хората от колата.
„На този етап не сме уведомени за пострадалите при катастрофата с автомобил със смолянска регистрация. Нямаме информация и за състоянието на пътуващите в колата хора”, коментира шефът на полицията в Смолян ст. комисар Николай Димов.

Верижните катастрофи, в които участваха над 40 превозни средства и затвориха магистрала „Тракия”, станаха вчера рано сутринта. В болница са 35 човека, сред които 5 деца. Първият сигнал на тел. 112 е постъпил в 06.36 ч. в Спешна помощ – София, за верижен сблъсък на 47-ми километър в посока Пловдив, до град Ихтиман. В 06.52 ч. е постъпила информация за нова катастрофа, в обратната посока.
На мястото на инцидентите са изпратени 14 линейки. Те са откарали десетките пострадали до болниците в София.

“Причината за катастрофите е самозапалването на сметището на град Ихтиман. Розата на ветровете е била в обратна посока. В един хубав момент се обръща обратно и буквално за минути магистралата остава задимена с нулева видимост и започват верижни катастрофи”, заяви по БНТ шефът на АПИ инж. Дончо Атанасов.

Advertisement
Back to top button
Close
Close
Close