НОВИНИОБЩЕСТВО

Роднини стигнаха до бой и нападение с брадва след шест години дела за имоти

 

„Чуждо не искам, мое не давам, обаче няма да съм и „агупски тъпан“ да ме бъхтат мен Сульо и Пульо“, ядосва се Асие Чападжиева, която обвинява роднини в опит за убийство. От 2008 година жената и съпругът й Ахмед водят дела с роднините си за имоти около дома им. Според Асие, въпреки че печели на всички съдебни инстанции, двамата й зетьове – Юли и Румен, на брата на мъжа й, не ги оставят на мира. Чападжиева се оплака в редакцията на „Отзвук“ от системен тормоз, а чашата й преляла, когато с брадва я ударили по главата.

В края на месец май т. г. един от зетьовете на девера й я ударил с брадвата след поредната препирня между тях. „В 13,00 часа ни нападнаха отново. Моят мъж подостряше с ножа пръти. Отключват портата, Юли и Румен влизат вътре заедно с майка си Софка. Юли взе ножа от съпруга ми, даде го на другия баджанак, взе летвата и я счупи върху главата му. Тръгнах да го браня и Румен ме секна с брадвата по главата. Кръвта тръгна веднага, беше фонтан. Всичко се напои с кръв – роклята, кърпата, косата. Два часа чакахме за операция. Имам 7 шева, над 13 сантиметра е раната ми. Срещу мен има опит за убийство. Ходих и за медицинско. Имам синина и на гърба и двете ръце. И като се сбихме, те избягаха и викаха на комшията, че сме ги пребили. Няма логика да ги бия, аз съм спечелила делото. После отидохме в полицията и подадохме жалба. 2008-а г. съм завела дело, до 2014 г. съм се борила за това място пред къщата“, нарежда Асие Чападжиева.

В същото време досъдебно производство е образувано и срещу Ахмед, който според роднините е срязал с брадва ръката на 69-годишната Софка. „Абсурд, това не е вярно, как ще бия. Аз печеля делото, за какво да бия, нямам интерес. Нас ни нападнаха. Строшиха в главата ми летвата. После друга строши на гърба ми“, ядосва се Ахмед Чападжиев. „Уж мъжът ми е ударил Софка. Това е невъзможно, разстоянието, където беше тя, е два метра. Как моят ще отиде там, като не може да ходи и да стане. Спечелила съм делото и нямам намерение да се бием. Мъжът ми е с ТЕЛК-ово решение, от шест години се лекува. Те ли трябва да го довършат?“, защитава съпруга си Асие.

Потърсихме за коментар роднините на Асие и Ахмед Чападжиеви, но никой не ни отвори вратата.

Advertisement

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button
Close