ЕКОЛОГИЯНОВИНИ

РИОСВ – Смолян награди участниците в конкурса за къщички за птички

РИОСВ – Смолян награди участниците в конкурса за къщички за птички. В инициативата по повод 11 декември – Деня на планината, бяхапредадени над 50 броя цветни, красиви и функционални къщички, класирани в 7 категории.

Победители в категориите “Цветен дом за птичките“,  „Къщичка от рециклирани материали“, „Арт“ и „Труд и творчество“ са възпитаници на I СУ „Св. св. Кирил и Методий“ град Смолян , IV ОУ „Стою Шишков“ град Смолян и 6 годишната Ванеса Кафалиева от град Смолян. В категориите „Хранилки“ и „Най-функционална къщичка“, победители са възпитаници на СУ „Св. св. Кирил и Методий“ град Рудозем и ДГ „Снежанка“ град Рудозем. Семейство от град Русе е победител  в категория „Еко къщичка“.

Пълният списък на участниците и класирането по категории, можете да откриете ТУКhttps://smolyan.riosv.com/upload/file/Press%20konkurs/Pismo_Klasirane.pdf

Всички участници в конкурса получиха персонални подаръци и грамоти осигурени от инспекцията, а при благоприятно развитие на епидемиологичната обстановка, победителите в отделните категории ще бъдат наградени на 22 април – „Денят на Земята“.

Поради огромния интерес от страна на граждани за закупуване на къщички за птички, през месец април  ще бъде организирана продажба на изработените къщички, като събраните средства ще бъдат използвани за екологична кауза.

РИОСВ – Смолян предоставя възможност на всички участници в конкурса  да дадат своите предложения за интересни и значими инициативи, насочени към опазване на околната среда, за които да бъдат използвани събраните от продажбата средства.

Advertisement

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button
Close