Темида

Реабилитация спаси от затвор адвокатка, измамила съселянин

Условна присъда от една година затвор с 4-годишен изпитателен срок е окончателната присъда на 48-годишна юристка, измамила жител на село Стоманово. Първоначално адвокатката Цветолюбка Езеако бе осъдена да излежи 1 година при строг режим, но след обжалване в Окръжния съд наказанието й бе смекчено. Причината е представено пред втората инстанция свидетелство за съдимост от което станало ясно, че тя вече е реабилитирана.

Адвокатката, която от години не практикува, отново бе призната за виновна за възбуждане и поддържане на заблуждение, че ще уреди проблеми с незаконно строителство. Езеако има стари осъждания също за измама, както и висящи няколко наказателни производства в Софийска районна прокуратура, научи „Отзвук“. Тя ще трябва да плати и 2 000 лева на жертвата за нейните измами.

Цветолюбка живее в село Стоманово от около пет години. През 2013 г. тя споделила с Красимир Чавдаров, че може да му съдейства за узаконяване на незаконна пристройка към къщата му. 61-годишният мъж наивно броил 2000 лева на адвокатката, но така и не получил желаната помощ. Принудил се да подаде жалба в полицията.

Жената е родена в Тетевен, но живяла в София, където работела като адвокат. Именно там тя влиза в полезрението на органите на реда. След скандали за измами, общодържавно издирване и последвали присъди се премества да живее в Девинско. На местните избори през 2015 година Цветолюбка е кандидат за кмет на Стоманово от местна коалиция „Обединени за Девин и общината“.

След установяването й в селото около година тя не работи. Препитавала се е като взимала дребни суми назаем от възрастните хора. Впоследствие тя се издължила на своите благодетели. В момента работи при местен животновъд, разкарва с кола млякото и помага във фермата.

„Не е лош човек, разговаря с всички. Живее с едно момче на семейни начала“, разказаха нейни съселяни. Цветолюбка е завършила право. Обяснявала, че сама се отказала от адвокатска дейност.

Advertisement
Back to top button
Close
Close
Close