ГОРЕЩА ТЕМА

Досъдебно производство срещу мъж и жена под карантина, пили кафе на пейка в парка в Устово

Смолянската районна прокуратура наблюдава две досъдебни производства за нарушаване на задължителната 14-дневна карантина. Разследването е срещу мъж и жена от Смолян, които живеят на семейни начала.

На 21 март 2020 г. 50-годишната жена и 45-годишният й приятел се завърнали от Англия. На летището получили предписание за задължителна 14-дневна карантина и те посочили адрес в смолянския квартал Устово на ул. „Братан Шукеров“. Още на следващия ден полицейски служители направили проверка в къщата и установили, че двамата не се намирали там. По-късно полицаите ги открили да пият кафе на пейка в парка в квартала. Те са били отведени до жилището им и предупредени да не го напускат за срока от предписанието.

Делата за неспазването на карантината са взети под специален надзор от Апелативна прокуратура – Пловдив, съгласно заповед на главния прокурор, съобщи Боряна Димитрова – говорител на Апелативна прокуратура.

Наказанието за нарушаване на наредба, правила или мерки, издадени против разпространяването или появяването на заразителна болест по хората, по време на епидемия, пандемия или извънредно положение, е до пет години „лишаване от свобода“ и глоба в размер от десет до петдесет хиляди лева.

Advertisement
Абонамент за видео канала на "Отзвук" в Youtube. Безплатно е! Очакват ви над 100 видеа!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button
Close
Close
Close