Местни избори '2019

Разследват купуване на гласове по жалба на кандидат за кмет

Досъдебно производство е образувано в Неделино за купуване на гласове. Работи се по случая и по всички версии, включително и за театрална постановка, каза говорителят на Окръжна прокуратура зам.-окръжният прокурор Недко Симов. Досъдебното производство е стартирало след публикуван клип в социалните мрежи с име „Купуване на гласове в Неделино“. На видеото се вижда, как жена раздава торбички и пликове с пари от името на независимия кандидат за кмет Боян Кехайов.

„По мой сигнал започна разследването за това, че изпращат хора от мое име и си правят видеоклип как аз ги изпращам да купуват гласове. Направено е с цел дискредитиране и злепоставяне. Сезирал съм ОИК, полицията и прокуратурата, за да се издирят извършителите. Това са мръсни, гнусни игри, в знак на безпомощност и липса на подкрепа, която нямат моите конкуренти. Цяло Неделино е настръхнало и вече разбра истината“, каза Боян Кехайов.

Случаят във видеото се развива в село Козарка. Хората казват, че с пари и без пари ще гласуват за Боян Кехайов. Жената и „операторът“ настояват да отворят пликовете, от които се изваждат пари.

Вече има заподозрени лица – млад мъж и жена от Неделино и в момента текат процесуално-следствени действия по разпознаването им. Според жители на града заподозрените са от щаба на конкурентен кандидат.

В Смолянска област е образувано и друго досъдебно производство за купуване на гласове.

Видео, качено в youtube: https://www.youtube.com/watch?v=Gwy5AtWbU8Y&feature=youtu.be&fbclid=IwAR32LLGkAPyqd9Co3T86rubEbN60e9bDyU6dAm2FYkAqACxWBtMVNSPrSxE

Елена Павлова

Back to top button
Close
Close