Темида

Разследван за педофилия отмъстил на полицаите с регистрации в порносайтове

Прокуратурата в Чепеларе за малко не отнесе глоба от 20 000 лева заради разследван за педофилия. Историята, в която главни действащи лица са мъж на име Васил от пловдивско село, служители на Районното управление на МВР и държавното обвинение в града, започва през 2012 г. В полицията постъпват няколко жалби от туристи, отседнали в хотел „Родопски дом“. Гостите на Чепеларе се оплакали от 46-годишния Васил, че е с педофилски наклонности и закача децата им. След обиск на стаята, обитавана от мъжа, разследващите открили няколко банкови карти, айфони и други неща, за които имало съмнения, че са свързани с престъпна дейност. Веществените доказателства били изпратени в лаборатория в столицата. Експертите така и не успели да разкодират устройствата и съмнението, че Васил се занимава с педофилия, не могло да бъде доказано. За отмъщение обаче разследваният мъж тръгнал да подава жалби срещу органите на властта. Но нито една от жалбите му – над 20 на брой, не се потвърждава.

Местни разказаха пред „Отзвук“, че по онова време Васил хвърлял луди пари по хотелите в града. Отсядал в даден хотел, ползвал всички услуги, след което намирал дребен повод и започвал да заплашва управителя.

След поредната жалба срещу полицаите и отказ на прокуратурата в Чепеларе да образува досъдебно производство за превишаване с власт мъжът настоял да получи копия от материалите по преписката, вкл. и личните данни на служителите на реда – три имена, единен граждански номер, дадените от тях обяснения, адреси и телефонни номера. Когато получил документите, започнал да тормози униформените. Стигнало се до там, че в интернет пространството лъснали регистрации с техните имена в порносайтове и други подобни. „Много е хитър. Постоянно си сменя IP и MAC-адресите и полицията не можа да докаже нищо срещу него“, каза криминалист пред вестника. Тримата полицаи, въвлечени в неприятната игра, се оплакали на прокуратурата. Лично засегнати от предоставянето на личните им данни, те подали жалба до Комисията за защита на личните данни (КЗЛД). През ноември 2014 г. прокуратурата бе глобена с 20 000 лева заради предоставените на Васил лични данни на полицаите. На 28 декември 2017 г. точка по казуса сложи тричленен състав на ВАС, който отмени санкцията от 20 000 лева.

Васил е криминално проявен, има множество регистрации в полицията – за кражби, опити за изнасилване, блудство.

Advertisement
Етикети
Back to top button
Close
Close
Close