НА ФОКУСТемида

Разнобой между подсъдими за убийство и адвокатите им в смолянския съд (видео)

Обвинените за смъртта на Гривнев поискаха публичен процес, а защитата им - засекретяване на делото

Днес тръгна делото за убийството на бившия затворник Георги Гривнев. Първото – разпоредително заседание, се разгледа в Смолянския окръжен съд в присъствието на подсъдимите, техните адвокати и прокурор. Обвинените в убийство по особено мъчителен за жертвата начин Венелин Трампов и Марин Терзийски бяха доведени в залата оковани във вериги и с белезници. Те отказаха да дадат обяснения, като си запазиха това право за по-късен етап. 25-годишните Трампов и Терзийски обаче се съгласиха за следващото заседание да не бъдат призовавани голяма част от свидетелите, както и вещите лица.

Камерата на „Отзвук“ не бе допусната в залата. Служебните защитници на двамата – адв. Нелия Маринова и адв. Филип Топов, настояха делото да се засекрети. „По случая има доста комплицирани обстоятелства, използвани са и специални разузнавателни средства. Заради това мнението ми е, че следващото заседание трябва да се разгледа при закрити врата“, посочи адв. Топов. Според събрани от обвинението доказателства между затворниците е имало любовни отношения. Учудването на всички в залата бе голямо, когато 26-годишният Венелин Трампов заяви: „С цялото ми уважение към състава, това е много голямо дело. Много съм притеснен и според мен по-добре да е при открити врати“. На същото мнение бе и съучастникът му Марин Терзийски. Последва втори опит двамата да бъдат разубедени. „Искате ли цяла България да ви гледа, журналисти да ви снимат?“, попита адв. Маринова. Но Венелин и Марин не отстъпиха и отново заявиха категорично, че процесът срещу тях трябва да е публичен.

Трампов и Терзийски са обвинени в това, че на 28 март 2019 г. са убили 41-годишния Георги Гривнев. Убийството е станало в деня, когато Гривнев излиза от затвора. В ливада срещу дървопреработващия цех на ул. „Полковник Петър Дървингов“ Венелин удушил Георги, след което заедно с Марин завили трупа в одеяло и се обадили на „Такси 1“ за кола. На разклона за село Турян двамата слезли от таксито, пренесли трупа в местността Пещерска бърчина, съблекли дрехите на Гривнев и се прибрали. На 15 април гъбари откриха полуразложеното тяло на бившия затворник.

В момента Венелин Трампов и Марин Терзийски са в затворите в Пловдив и Пазарджик, където излежават присъди за грабежи.

Advertisement

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button
Close