Полицейски

Разбиха мини плантация за марихуана

Мини плантация за отглеждане на марихуана разбиха чепеларските полицаи. Във вторник на КПП Хвойна е спрян за проверка 26-годишен плевинчанин с инициали П.П.В. Извършен му е обиск и в джоба на якето на мъжа е открит свитък, завит в полиетилен, съдържащ суха зелена тревна маса с тегло 3,78 грама, която при направения полеви наркотест реагира на марихуана.

Последвало е и претърсване в къща в село Орехово, собственост на 83-годишен асеновградчани, но ползвана от младия мъж. В стая на втория етаж, в оборудвана палатка са намерени 8 саксии с 8 стръка коноп с различна височина. Местопроизшествията са посетено от дежурна оперативна група при РУ-Чепеларе. 26-годишният мъж е задържан за срок от 24 часа. Срещу него е започнато бързо производство. Работата по случая продължава.

Същият ден вечерта при проверка в курорта Пампорово е арестуван 28-годишният Х.М.П€ от банското село Малка Арда. Мъжът шофирал „Дачия Логан“ под въздействието на наркотични вещества. Той бил тестван с техническо средство, което отчело наличие на марихуана. Водачът е дал кръвна проба. Той е задържан за 24 часа и срещу него е образувано бързо производство.

Advertisement
Етикети
Back to top button
Close
Close
Close