Advertisement
Спорт

Радослав Янков даде стартовете на детския олимпийски ден в Чепеларе

Продължението на „Зимен Олимпийски ден Чепеларе ‘2023“ се състоя днес, 11.02.2023 г. на възстановения детски снежен парк „Дьортевото“.

Условията на терена, времето, организацията и настроението бяха впечатляващи. Сред много усмивки и добро настроение се проведоха организираните състезания по слалом и сноуборд за ученици и ветерани.

Стартовете даваше лично българският ас в сноуборда и гордостта на Чепеларе Радослав Янков. В състезанието по сноуборд участие взе и синът на Екатерина Дафовска.

На събитието присъстваха почетния гражданин на Чепеларе Георги Милушев – тренера, Лилия Пандурова от БОК, както и много треньори, спортисти, директори и разбира се жители и гости на Чепеларе.

Водещ на събитието отново бе Борислав Киряков, който взе участие и в състезанието на ветераните по ски алпийски дисциплини, за да защити титлата си пред уважавания си треньор Георги Милушев и да даде пример на децата от Чепеларе, които в момента тренира.

Победителите от състезанията в обявените по програма възрастови категории и дисциплини получиха награди, осигурени от А1 и медали от общината. Всички деца получиха шоколади, а желаещите чай.

Наградените по дисциплини и категории са както следва:

Сноуборд – слалом:

I-IV клас:

 1. Павлин Милчев
 2. Даяна Йотова
 3. Теодора Милева

V- VIII клас:

 1. Александър Георгов
 2. Димитър Василев
 3. Тодор Шумков

IX-XII клас:

 1. Петър Гергьовски
 2. Георги Милчев
 3. Костадин Милев и Стоян Пепеланов

Ски алпийски дисциплини – слалом:

I-IV клас:

 1. Катрин Найденова
 2. Александър Колаков
 3. Васил Попов

V- VIII клас:

 1. Александра Чолакова
 2. Боян Цървуланов
 3. Божидар Найденов

IX-XII клас:

 1. Андрю Хъдсън
 2. Станимир Илчев
 3. Христо Димов

Наградите връчиха Лилия Пандурова – БОК, Васил Милчев – треньор по сноуборд към ОДК ЦПЛР Чепеларе, Радослав Янков – българският ас в сноуборда, Георги Милушев – треньор ски алпийски дисциплини и почетен гражданин на община Чепеларе, Антоанета Аговска – зам.-кмет на община Чепеларе, Екатерина Попова-Силкова – директор на ЦПЛР ОДК – Чепеларе, Радослав Аговски – директор на Спортно училище „Олимпийски надежди“ – гр.Чепеларе.

Боран Хаджиев – кмет на община Чепеларе награди  и отличи РАДОСЛАВ ЯНКОВ, ПЕТЪР ГЕРГЬОВСКИ и МАРКО СЕМЕРДЖИЕВ – МЕДАЛИСТИ ОТ МЕЖДУНАРОДНИ СЪСТЕЗАНИЯ през сезон 2022/2023г. Спортистите от клубовете в град Чепеларе получиха почетни плакети за заслуги към общината, както и парични награди, осигурени от спонсори, желаещи да останат анонимни.

Треньорите пожелаха на всички деца да тренират упорито и да имат търпение, за да постигнат високи резултати. Кметът на общината благодари на състезателите и присъстващите за това, че са заедно и се подкрепят.

На празника се радваха от сърце и присъстваха жители и гости на Чепеларе от всякакви възрасти.

Емоционалният зимен олимпийски ден в Чепеларе приключи с много слънчеви усмивки, а детски зимен парк „Дьортевото“ остава да посреща своите гости все така перфектно обработен, оборудван и безплатен за целия зимен сезон на 2023 година.

Съдържание на Община Чепеларе (Заглавието е на „Отзвук.БГ“)

Advertisement

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button

Adblock Detected

Не можете да сърфирате в Отзвук.БГ, ако блокирате рекламите в сайта!