Криминални

Пуснаха от ареста младежа от Богутево, обвинен, че е прегазил човек

Близо два месеца изкара в ареста младеж от чепеларското село Богутево, обвинен, че е прегазил човек. Миналата седмица прокуратурата измени мярката на 22-годишния Стефан Киров от „задържане под стража” в „подписка” и младият мъж се прибра при близките си. Причината за промяната е, че е изтекъл максималният срок от два месеца, обясниха от прокуратурата.

Абонамент за видео канала на "Отзвук" в Youtube. Безплатно е! Очакват ви над 100 видеа!

Досъдебното производство срещу младежа все още е висящо. Киров упорито отрича да е причинил инцидента, при който е загинал 41-годишният му съселянин Калин Капчиков. Назначени са сложни експертизи – морфологична и комплексна автотехническа, които ще трябва да установят с автомобила на Стефан ли е прегазен пешеходецът.

Трагичният инцидент стана на 22 декември м.г. В 19.30 часа пътуващи по главния път за Пловдив виждат труп на мъж. Тялото е било на около 50 метра от разклона за село Богутево. Още при първоначалния оглед криминалистите установяват, че Капчиков е убит от кола. По тялото имало множество следи, а покрай него били разхвърлени пластмасови части от автомобил. Започва се с разпит на свидетели и издирване на извършителя. Следите довеждат униформените до дома на местен бизнесмен. Там, пред къщата, била паркирана колата на сина му Стефан – „Фиат Браво”, със счупена броня в предната лява част. От материалите по досъдебното производство става ясно, че първоначално момчето, разпитано в качеството му на свидетел, признава, че е ударил своя съселянин, влачил го е метър и половина и тръгнал да се прибира в къщи, където празнували рождения ден на баща му.

В 4.10 часа на 23 декември в полицейското управление е извикан екип на Спешна помощ. Стефан получава хипертонична криза. По думите на адвоката му вместо да го откарат веднага в здравно заведение, както пише лекарят от Спешна помощ, го грабват и го откарват в София, без да го питат дали е съгласен да бъде подложен на полиграфско изследване.

22-годишният Стефан отрича да е извършил убийството. Макар че е с чисто съдебно минало, от прокуратурата настояха той да остане в ареста. Младежът дори не е спрял да помогне и да окаже първа помощ, а е изчезнал и отишъл да празнува, коментират от обвинението.

Advertisement
Етикети

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button
Close
Close
Close