Полицейски

Проверяват полицаи за пребити младежи в Районното управление в Смолян (видео)

Сред битите младежи е и синът на общинския съветник от ГЕРБ Стоян Иванов

„Снощи на 2 срещу 3 май, в РПУ Смолян, бе пребит синът ми. Той и още няколко негови приятели са отведени в РПУ – Смолян под претекста, че нарушават обществения ред и слушат музика над допустимия праг. Синът ми е обезобразен до неузнаваемост. Фрактура на лява ръка от удари с палка, множество синини и кръвонасядания по тялото, установени от компетентно медицинско лице. Медикът е констатирал 11 последователни удара с палка в коляното. Трудно стъпва на крака си. Всички момчета са бити и унижавани и след съставяне на актове са освободени днес (неделя 3 май – б. а.) около 11 часа“.

Това написа снощи в профила си във Фейсбук общинският съветник Стоян Иванов. Той публикува и снимки на сина си Иван, на които се виждат следи от палка по тялото му. „Пускам и видеоклип, от който става ясно, че момчетата с нищо не са предизвикали подобно поведение на полицейските служители, точно обратно, държали са се изключително уважително и са разговаряли с тях учтиво и на Вие“, посочва още Стоян Иванов в поста си.

Иван Иванов показва кръвонасядания от палка. Снимки: Фейсбук/Стоян Иванов

Директорът на Областната дирекция на МВР ст. комисар Николай Димов посочи днес на брифинг пред журналисти, че по случая са образувани две проверки. Едната е срещу младежите, за евентуално извършени хулигански действия и противозаконно пречене на органи на МВР да изпълняват задълженията си по служба. Втората проверка е разпредена от началника на Районното управление на МВР – Костадин Бундов, който се е самосезирал от публикации в социалните мрежи. Тя е срещу полицаите с оглед данни за евентуално извършено дисциплинарно нарушение. „Практика в МВР е, когато има сигнал за неправомерни действия на служителите, да се извършват проверки с оглед данни за извършено дисциплинарно нарушение от тях – в случая прекомерна употреба на сила, или пропуски във вземането на отношение“, уточни Николай Димов.

На 3-ти май след полунощ жител на кв. Горно Райково подал сигнал на тел. 112 за нарушение на обществения ред – викане, крясъци, силна музика. Наряд на районното управление от двама полицаи пристигат пред къщата, където са се събрали няколко младежи на купон. Според шефа на Областната дирекция на МВР празнуващите били във видимо нетрезво състояние.

Според младежите обаче подателят на сигнала е извършил нарушение, като е разбил вратата им, и те се опитали да обяснят това на полицаите. След разправията пред къщата младежите са отведени в Районното управление в Смолян.

„Наложило се е да извикат допълнително сили за преустановяване нарушението на обществения ред. Във връзка със задържането на лицата са предприети полицейски действия. Отведени са в Районното управление, където са съставени актове за установяване на административно нарушение“, посочи още ст. комисар Димов.

 

 

Advertisement

6 КОМЕНТАРА

 1. Малко им е на тия келемета, за наркотици взеха ли им проби или пропуснаха?

 2. Само …. за тези жалкари полицаите…
  Много са смели като са в районното
  Използват тва че фурашката е с тях, гнусни комплексарчета!
  ДАНО БИЯТ И ВАШИТЕ ДЕЦА 10 ПЪТИ ПОВЕЧЕ

 3. Видимо пияни или друсани, на купон при извънредно положение от пандемия и „изключително уважителното“ им държание е по-скоро нагло и надмено , въпреки че говорят на „Вие“. Това може да се разбере от клипа , който е заснет от тях и ги представя в най-добрата им страна, а какво не е
  заснето …
  А бащата с какъв акъл ги е истипосал тия хубавци?! И Е ОБЩИНСКИ СЪВЕТНИК?!
  За мен извода е, че на полицията трябва да се дадат повече права!!!

 4. Е това на клипа ли им е уважителното отношение към органите на МВР – подигравателно, пренебрежително, заядливо, надменно отношение от страна на пияни и дрогирани хулигани, явно тормозещи съседите си, това се вижда на клипа им – “ хем насран, хем голям“ го е казал народа, това е…

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button
Close