НОВИНИСпорт

Против агресията и наркотиците се състезаваха деца в Смолян

Турнир по тенис на корт с деца и младежи под мотото ,,Спортът срещу агресията“ бе организиран от Местната комисия за борба с противообществените прояви на малолетни и непълнолетни и тенис клуб ,,Смолян-2013″, съобщи секретарят на комисията Сийка Алексиева. Състезанието протече по правилата на Българската федерация по тенис. Организаторите на спортното събитие осигуриха награди – медали, грамоти, вода и шоколади.

Наградени във възрастова група от 6 до 8 години – момчета:
1-во място Костадин Тодоров;
2-ро място Антоан Дилов

Наградени във възрастова група от 6 до 8 години – момичета:
1-во място Даная Дилова.
2-ро място Дея Петковска

Наградените във възрастова група от 14 до 18 години – момчета:
1-во място Христо Тодоров
2-ро място Костадин Райков
3-то място Георги Чешмеджиев
4-то място Дани Сандов

Проведен бе и спортен празник за децата от лятното училище в Обединения детски комплекс в Смолян. Организатори на събитието бяха Превантивно-информационният център по наркотични вещества и Центърът за подкрепа на личностно развитие. Учениците играха народна топка и се забавляваха, като на всеки участник беше връчена награда. Екипът на Центъра по наркотични вещества подари и топка на децата.

Нашата цел е да повишим информираността на младите хора за това как разумно да оползотворяват свободното си време, както и да предотвратим негативните социални явления – употребата на наркотици, алкохол и тютюнопушене, каза Мария Славчева, ръководител на Центъра по превенция на зависимости в областта.

Каталина Трендафилова

Advertisement

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button
Close