Advertisement
НОВИНИОБЩЕСТВО

Протест затваря пътя в Рудозем

Протест на жителите на село Елховец ще блокира в петък движението по път ІІ-86 в Рудозем. От областната дирекция на МВР в Смолян съобщиха, че за времето от 12,00 до 13,00 часа републиканският път ще бъде затворен в участъка на бензиностанция „Петрол“.

Създадена организация и са предприети мерки за обезпечаване на обществения ред по време на проявата, както и за недопускане на пътни произшествия. Съветват се водачите, които имат възможност, да използват обходни маршрути.

Години наред живеещите по поречието на река Елховска се надяват пътя да бъде ремонтиран. Миналата година, след падането на ГЕРБ от власт, хората излязоха на протест с надеждата, че служебното правителство ще ги чуе и помогне. През април тази година бе направено изнесено заседание в село Елховец на Общинския съвет на Рудозем. На него присъстваха и народните представители от Смолянска област. Оказва се обаче, че за да се стигне до ремонт на трасето, първо трябва да бъде изграден довеждащият водопровод Мочуре – Елховец – Рудозем, попадащ в обхвата на пътния участък.

Републиканското трасе е с дължина 13 километра и бе компрометирано при строителството на язовир „Пловдивци“. Още преди 22 години, когато са отчуждавали земята за построяването на язовира, едно от условията беше да им преотстъпим земята за язовира и след приключването на строежа да се направи пълна реконструкция и възстановяване на отсечката Рудозем – Пловдивци. Язовирът отдавна е готов, но така и не бе ремонтиран пътя до него.

 

Advertisement

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button

Adblock Detected

Не можете да сърфирате в Отзвук.БГ, ако блокирате рекламите в сайта!