Advertisement
НОВИНИ

Проливният дъжд нанесе значителни щети по улиците в Смолян, ремонтирани след водния цикъл

След проливният дъжд в страниците и групите на Смолян хора започнаха да споделят снимки от сериозни щети по улиците в града, които бяха разкопани по време на водния цикъл.
Проливният дъжд, който падна преди около два часа, нанесе щети върху част от инфраструктурата в Смолян, предаде БТА. Пораженията са върху улици, които доскоро бяха в ремонт по водния проект на града.

В участъкът, на улица „Велико Търново“ в квартал Райково, който по време на водния цикъл е разкопан и ремонтиран се е отворила огромна дупка. „Вода бликаше от шахтите нагоре и изнесе чакъла. А ремонтът беше свършил и трябваше да се асфалтира“, разказа Иво Котлийски, който работи в близката книжарница. Той сам е затворил улицата със сигнална лента.

Изнесен чакъл имаше и на кръстовището до Природо-математическа гимназия „Васил Левски“. Движението в района е доста затруднено.

„Засега имаме сигнали за поражения на ул. „Димитър Благоев“ и ул. „Петър Берон“, които се ремонтираха по водния цикъл. Дъждът беше изключително интензивен за кратък период от време. Станало е ударно натоварване на канализацията. Машините ще бъдат разпределени по места“, каза управителят на „Водоснабдяване и канализация“ – Смолян, Георги Василев.

„Обстановката в област Смолян е спокойна. Бяха повишени нивата на реките, но след спиране на дъжда, всичко се отече“, посочи областният управител Захари Сираков.

Advertisement

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button

Adblock Detected

Не можете да сърфирате в Отзвук.БГ, ако блокирате рекламите в сайта!