НОВИНИПолицейски

Прокуратурата няма да иска постоянен арест за арестуваните в „Хайдушки поляни“ с рекордно количество дрога

Районната прокуратура в областния град няма да иска налагане на постоянна мярка „задържане под стража“ на арестуваните двама мъже, хванати с над половин килограм дрога. 30-годишният Милен Я. от Велико Търново и 37-годишният Петър П. от Търговище бяха задържани в бунгало в местността „Хайдушки поляни“ с рекордното за Смолян количество марихуана.

Мъжете са привлечени като обвиняеми за държане на 602 грама канабис и 81 грама халюциногенни гъби. Марихуаната била в три стъклени буркана, а гъбите в пластмасова чаша. След изтичане на 24-часовото задържане Милен и Петър ще бъдат освободени.

„Те са с чисто съдебно минало и наблюдаващият прокурор е преценил, че не се налага да бъде поискана постоянна мярка „задържане под стража“. По делото са назначени физико-химична експертиза на намерените и иззети наркотични вещества, както и дактилоскопна експертиза“, коментира и.ф. окръжен прокурор Недко Симов.

Тепърва ще се установява от колко време мъжете са в региона и дали не става въпрос и за разпространение на дрога. Бунгалото е било наето. Собственикът на дървената къща е установен и предстои да бъде разпитан. Единият от задържаните е дал обяснения, другият е отказал.

Advertisement

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button
Close