ЗАКОН И РЕДНОВИНИ

Прокуратурата не откри нарушения в смолянските аптеки

По разпореждане на Окръжна прокуратура – Смолян са извършени 20 проверки в аптечната мрежа в Смолянска област с цел предотвратяване на продажбата на лекарства на спекулативни цени, съобщиха от пресцентъра на Апелативна прокуратура – Пловдив. До момента няма установени нарушения.

Контролните органи са проверявали за деяния, нарушаващи разпоредбите, свързани с търговията с лекарствени продукти без разрешение, в това число продажби, предлагане, търговски сделки по интернет. Инспекциите, които продължават и в момента, се извършват на случаен принцип, и ще продължат до края на въведеното у нас извънредно положение.

Проверките се извършват от инспектори на РЗИ – Смолян, със съдействието на Областна дирекция по безопасност на храните, ОД на МВР – Смолян и ТД на НАП, офис Смолян.

По разпореждане на Окръжна прокуратура – Смолян, са били издирени и 497 лица с адреси в област Смолян, работили през март 2020 г. в хотели и къщи за гости в курорта Пампорово и в гр. Чепеларе, където са пребивавали туристи от рискови държави. На лицата, споделили пред проверяващите, че имат здравословни проблеми, са взети проби за наличие на заразната болест, като всички те са отрицателни.

Advertisement

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button
Close
Close