ЗАКОН И РЕД

Прокуратурата не откри нарушения в работата на смолянската полиция

Прокуратурата не откри съществени нарушения в работата на смолянската полиция, съобщи районният прокурор Георги Карпаров. Проверката на цялостната дейност на Районното управление е приключила в края на март. Констатациите на държавното обвинение са, че във всички случаи, когато е констатирано престъпление, прокуратурата е била уведомявана.

Проверката започна по сигнал за упражнено насилие спрямо длъжник на фирма за бързи кредити. След решение на Районния съд стана ясно, че смолянчанин е бил заплашван и удрян, след като забавил последните две вноски по заема си. След случая от полицията съставили акт на побойника по Наредба №1 на община Смолян за нарушаване на обществения ред. Магистратите обаче излязоха със становище, че са налице данни за извършено престъпление. Дни по-късно последва и реакция на Районната прокуратура, която излезе със становище, че материалите по случая не са им били докладвани. Тогава е образувано и досъдебно производство за опит за изнудване, придружен с причиняване на лека телесна повреда.

„За съжаление показанията на свидетеля се появяват едва в съдебна фаза и са противоречиви. Спорно е дали има нещо подобно извършено”, коментираха от прокуратурата.

„За мен е очакван този резултат от проверката, няма нищо изненадващо. Дребните пропуски, които са установени, са коригирани. Работим добре с прокуратурата. Стандартите за качество в полицейската дейност са високи и общо взето се спазват, с уточнението, че има още какво да се желае”, коментира шефът на Областната дирекция на МВР в Смолян ст. комисар Николай Димов.

Advertisement

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button
Close