НОВИНИ

„Приятели, помагайте!“ събира дарения за оборудване на лекарски кабинет в Кутела

Платформата „Приятели, помагайте!“ с администратор Лео Кадели стартира благотворителна акция в помощ на смолянското село Кутела. „Родопите имат нужда от нас! В село Кутела живеят 318 жители, основно стари хора, които нямат никакви условия дори за един елементарен лекарски преглед. За жалост, те са принудени да пътуват 30 км., за да получат лекарска помощ“, пише организаторът във фейсбук страницата. Един път в седмицата лекар от съседното село Момчиловци ходи на място и преглежда хората, но там няма никакви условия.

За да се оборудва поне отчасти лекарски кабинет в Кутела е необходимо да се закупи ЕКГ-апарат, отоскоп, апарат за кръвно, консумативи, както и медикаменти от първа необходимост – адреналин, урбазон, калций, спазмалгон, хлофазолин, натрий, глюкоза и др. ампули, абокати, марли, катетри и пр.

„Нека да се обединим и да подсигурим малко спокойствие за тези прекрасни хора.
Сумата, която е необходима за ЕКГ-апарата е близо 1 000 лв., но ще трябват и още пари за медикаментите.

На изпроводяк Лео Кадели получи подарък от кмета на Кутела Емил Стоянов

За повече информация пишете на лично на Лео Кадели или на телефон 0898 366 113.
Лео Кадели е албанец, който от 11 години живее в България. Има дете и собствен бизнес в сферата на туризма. Идеята на неговата кауза е да не събира пари. За него по-важни са вещите и трудът, които хората даряват, именно тези неща влизат в полза на бедстващите. Той държи инициативата да е напълно прозрачна. Лео Кадели прави клипове на получените помощи, след което ги публикува в групата във Facebook. Съставя списъци на нещата от първа необходимост, като споделя и тях сред обществото.

Родопите имат нужда от нас! С. Кутела – Смолян е с 318 жители, основно стари хора, които нямат никакви условия дори за един елементарен лекарски преглед. За жалост, те са принудени да пътуват 30км, за да получат лекарска помощ. За щастие, има един лекар от съседното село Момчиловци, който един път в седмицата ходи на място да преглежда хората, но няма никакви условия за това. Те имат нужда от:ЕКГ апаратОтоскопСпринцовка за ушна промивкаАпарат за кръвноАдреналин ампулиУрбазон ампули, Допамин ампулиКалций глюконици ампулиГлюкоза 40% ампулиСпазмалгон ампулиБускулизин ампулиНош-па ампулиНатрий бром ампулиПапаверин ампулиХлофазолин ампулиФуросемид ампулиСофафилин ампулиU, T"C" ампули 5mlNaCl 0,9% ампулиNaCl 0,9% 500ml банкаСерум глюкозе 500ml банкаИнфуционни системиАбокатиМарля, бинтМанитол 500mlАлергозан ампулиПантенол спрейОксикорт спрейЙодасепт угвентЛевкопластАнтиалерзинПамукИзокет спрейХепароид фл. Деган ампулиКаноколит за раниАлкаин фл. Памперси за възрастни Уринални катетри Катижел.Нека да се обединим и да подсигурим малко спокойствие за тези прекрасни хора.Сумата, която е необходима за ЕКГ апарата е близо 1 000лв, но ще трябват и още пари за медикаментите. За повече информация ми пишете на лично или на телефон 0898366113. Ако искате да подкрепите тази кауза на ,,Приятели,ПОМАГАЙТЕ!" ,Начините са следните:1. Pay Pal https://www.paypal.me/priatelipomagaite(излиза името Севдалин Димитров, не се притеснявайте, това е лицето, което отговаря за Пей Пал) 2. ЕКОНТ Леонидас Кадели (Leonidhas Kadeli) Драгалевци – СофияТел: 0878 366 068Л/Карта № 031323368, издадена 22.08.2011 до 21.08.2021 Албания 3. EasypayЛеонидас Кадели (Leonidhas Kadeli) (Аз имам само две имена) Драгалевци – СофияТел: 0878 366 068Л/Карта № 031323368, издадена 22.08.2011 до 21.08.2021 Албания.(Ако случайно ви търсят ЕГН, кажете, че аз съм чужденец и личната ми карта не е българска, а чуждестранна. Настоявайте да звънят на централното Изи Пей, защото не е задължително ЕГН-то)Пишете основание за ДАРЕНИЕ с. КУТЕЛА.

Публикувахте от Лео Кадели в Вторник, 25 септември 2018 г.

 

Advertisement
Етикети
ПРОЧЕТЕТЕ ОЩЕ!
Close
Back to top button
Close
Close
Close