НА ФОКУСОБЩЕСТВО

Приеха в болница в критично състояние 74-годишната жена от Хасовица, синът е настанен в Психото

74-годишната Йордана Мечкарска от смолянското село Хасовица бе приета преди няколко часа в болницата в критично състояние след дни, прекарани на легло в дома й. Днес преди обяд жители на селото чули неистови викове за помощ. Те веднага подали сигнал на спешния тел. 112 и на място за пореден ден отиват полицаите от участъка в Устово. Повикан е екип и от Социалната служба. Бабата е намерена полужива, паднала до леглото, а синът гол от кръста надолу. Незабавно е взето решение психично болният Анастас да бъде приет в Центъра за психично здраве в Устово. Жената е транспортирана с линейка в смолянската болница. От направените изследвания медиците установили, че тя е в терминално състояние, с хемоглобин 50 и други влошени показатели. В продължение на четири часа пред Спешното отделение чакаха служители на Районното управление на МВР и представители на „Социално подпомагане“.

Служителки на „Социално подпомагане“ стояха пред вратата на Спешно отделение

Баба Йордана и психично болният й син дълго време са живели в пълна мизерия, изоставени от социалните служби. И двамата са на легло, потънали в собствените си изпражнения. В къщата няма баня, няма тоалетна, никой не се грижи за тях.  Домът им прилича на сметище с боклуци, фекалии и бълхи. От повече от седмица жената е на легло. 54-годишният й син Анастас също е трудноподвижен и не може сам да се обслужва. Служителите на „Социално подпомагане“ обясниха, че са безсилни да се справят с проблема, защото бабата отказвала да подпише документи за настаняването им в дом. За тях също е било ясно, че жената страда от психично заболяване, но досега не са направили нищо.

В понеделник полицията е образувала преписка за принудителното настаняване на майката и сина в психиатрично заведение. Делото е по Закона за здравето и е насрочено за понеделник.

В тази мизерна стая живеят Йордана и синът й

Advertisement

ЕДИН КОМЕНТАР

  1. Системата ги уби! Баба Йорданка се предаде и так свърши един живот погълнат от несправедлива съдба, ориста тази жена да бъде наградена със психично болно дете. На вас всички това ви изглежда като някаква кирлива колиба пълна с изроди и тнт, недоразумение някакво. Цъкате с език пред безбожно скъпите си телефони и не разбирате, че за тази жена нейната къща е полесражението, а животът ѝ непрекъсната битка. Днес обаче баба Йорданка падна убита от системата. Кой сега ще хвърля по едно око на болният ѝ син? Господи прибери го и него!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button
Close