Advertisement
НОВИНИ

При 81% избирателна активност в Забърдо, кмет отново е Валентин Черпоков

За осми път Валентин Черпоков бе избран за кмет на с. Забърдо, съобщиха от Общинската избирателна комисия в Чепеларе. Той бе кандидатът на „БСП за България“, а негов опонент бе кандидатът на ГЕРБ Венцислав Сариев.

До провеждането на частични кметски избори се стигна, след като избраната на редовните избори през октомври 2023 г. за кмет Здравка Черпокова – Илиева (дъщеря на Валентин Черпоков), подаде оставка. Като мотиви за оставката тя изтъкна лични и семейни причини.
Избирателната активност в изборния ден беше 81 %, като от 350 избиратели по списък, 284 са гласували. От тях 211 жители на Забърдо са гласували за Валентин Чепоков, а 73 са гласовете за неговия опонент Венцислав Сариев.

За „Отзвук“ Валентин Черпоков коментира, че за него високата избирателна активност не е изненада. „Мене хората си ме обичат и ме искат за кмет, затова излязоха да гласуват“, сподели Черпоков. „Въпреки натиска, въпреки жандармерията още на разклона, полицейски натиск, проверки, хората си гласуваха за мен“, допълни той.

Като задача номер едно новият стар кмет си поставя да отвори отново туристическия информационен център при чудните мостове, защото за него това е важно – туристите да има къде да отидат до тоалетна, да седнат за отдих, да има кой да ги посрещне, да им даде информация. „Пътят трябва да се поддържа, а и 11 човека без доходи не са малко – това е хляб за 11 семейства“, каза Черпоков.

„Имам много идеи за развитие на туризма в региона и като кмет ще направя всичко възможно да ги осъществя. Като начало ще открием паметника, който сме направили от военни каски в Елховец. Две години събирам каски от къде ли не. Този паметник е нашето послание за мир и съпричастност към пострадалите от войната в Украйна. А на 9-ти май за Деня на Европа ще пуснем 79 гълъба на мира. Ще проведем „Втори европейски фестивал – Гълъб на мира Забърдо 2024″. Аз бях този кмет който доведе в Забърдо телевизии и посланици, които не са идвали в България“, допълни Черпоков.

Тъй като е избран за кмет, с решение на Общинската избирателна комисия в Чепеларе Валентин Черпоков е заличен от листата на общинските съветници на „БСП за България“ в Общинския съвет в Чепеларе. Неговото място в Общинския съвет ще бъде заето от Радомира Йорданова.

 

Advertisement

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button

Adblock Detected

Не можете да сърфирате в Отзвук.БГ, ако блокирате рекламите в сайта!