Advertisement
Инциденти

През януари – 59 катастрофи с четирима ранени

През първия месец на 2017 година на територията на област Смолян са възникнали общо 59 пътнотранспортни произшествия. От тях 3 са били тежки с 4 ранени участници в движението, без загинали, съобщиха от сектор „Пътна полиция“.
За подобряване безопасността на движението и контролната дейност както всеки месец и през месец януари на територията на областта служителите на “Пътна полиция” са провели 4 специализирани полицейски операции по метода  “Широкообхватен контрол”, които се осъществяват в условията на видеозаснемане.
Нарушенията за превишена скорост, установени с мобилни автоматизирани технически средства от пътните полицаи на територията на ОД МВР – Смолян, общо са 179, за които са съставени 179 фиша.
През януари служителите на “Пътна полиция” при ОД МВР – Смолян, са констатирали общо 809 нарушения, за които са съставени 218 акта и 502 фиша. Най-честите прегрешения са превишена скорост, нередовни пътни документи и неспазване на предимство. Седем са заловените да шофират след употреба на алкохол.

Advertisement

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button