Местна власт

Преместиха незаконно поставения тото-пункт пред пощата в кв. Устово (видео)

Незаконно поставеният пред пощата в Устово павилион на Български спортен тотализатор (БСТ), който породи напрежение в смолянския квартал, днес бе  монтиран на пазара, до аптека „Илчевска“. На място бяха екипи от ЕВН и БСТ, които организираха дейностите по преместването на обекта и захранването му с електричество.

„Настояваме да се възстанови тротоарната настилка и да се осигури възможност да засеем ново дърво на място на отсеченото. От тук нататък си запазваме правото да реагираме за всякакви нарушения, които забелязваме в квартала ни. Ще играем ролята на коректив“, каза председателят на Инициативен комитет „ЗА УСТОВО“ д-р Борис Гаров.

Напрежението в квартала назря през ноември миналата година, след като Община Смолян премести тото-пункта пред сградата на „Български пощи“. От Инициативен комитет „ЗА УСТОВО“ изнесоха факти за нередности, както при отдаването под наем на общинска земя за този временен обект, така и за неизпълнение на решение на Общинския съвет.

Проблемът започна с установяване на липса на естетика за градска среда заради поставянето на павилиона пред сграда с красиво художествено пано. В последствие се установи, че той е ситуиран без разрешение на главния архитект Димитър Димов. А мястото, на което е бил досега, е незаконно, тъй като Общинският съвет през 2017 г. е гласувал друг имот за поставяне на тото-пункта в квартала, а накрая – отново незаконно, го поставят в трети имот.

В края на януари председателят на Инициативен комитет „ЗА УСТОВО“ д-р Борис Гаров получи покана за среща за подписване на споразумение с представител на Община Смолян и на Българския спортен тотализатор за преместване на обекта на общински терен – ПИ № 67653.925.476, на пазара до аптека „Илчевска“.

 

 

Advertisement
Абонамент за видео канала на "Отзвук" в Youtube. Безплатно е! Очакват ви над 100 видеа!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button
Close
Close
Close