ОБЩЕСТВО

Представител на „Отзвук“ ще участва в конференция на Световния прес институт

Конференция на тема „Нови хоризонти пред журналистиката“ ще бъде организирана на 13 и 14 март в София от неправителствените организации Световния прес институт (World Pres Institute) и Асоциация на европейските журналисти – България. Събитието ще бъде подкрепено от Фондация „Америка за България“. В конференцията ще участва и главният редактор на вестник „Отзвук“ и otzvuk.bg Зарко Маринов.

В София за форума пристигат имена като:

  • Джеймс Фaлоуз  – старши кореспондент на американското списание The Atlantic. Фалоуз работи за изданието от края на 70-те години на миналия век. Той има богат опит като чуждестранен кореспондент, а освен това е работил в администрацията на президента Джими Картър, като е подготвял речите му;
  • Майкъл Монтгомъри – продуцент на радио/подкаст поредицата за разследваща журналистика “Reveal” на Центъра за разследваща журналистика в Калифорния. Той е носител на множество журналистически награди и журналист с дългогодишен опит в сферата на радиото, телевизията и печата, Монтгомъри е сътрудничил с Асошиейтед прес, Ен Пи Ар, Би Би Си, Ей Пи Ем и “Фронтлайн”;
  • Пол Стайгър – основател, главен редактор и изпълнителен директор на ProPublica, онлайн платформа за разследваща журналистика, от 2008 до 2012 г. За този период журналистите от ProPublica получават две награди „Пулицър“ през май 2010 г. и май 2011 г.

Сред участниците в конференцията ще бъдат стипендианти на Световния прес институт, известни журналисти от Южна Африка, Финландия, Германия, Украйна и България.

Конференцията е насочена към професионални журналисти, както и към граждани с интерес по темата разследваща журналистика, свобода на словото и нови формати за разказване на истории.

Advertisement
Абонамент за видео канала на "Отзвук" в Youtube. Безплатно е! Очакват ви над 100 видеа!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button
Close
Close
Close