Полицейски

Пребитият Георги Кадиев не помни нищо от нападението

Пребитият от ромите Георги Кадиев не помни нищо от деня на инцидента, каза брат му Филип Камбуров. 27-годишният смолянчанин все още е в болница. Състоянието му бавно се подобрява, но за изписване на този етап лекарите не говорят. За днес е имал назначен скенер, очаква се тези дни да му бъдат свалени и конците от операцията, която претърпя, заради хематом в главата.

Братът на Георги Кадиев Филип

„От брат ми не може да очакваме да разкаже как е станал боят. Докторите казаха, че това е нормално, и че най-вероятно ще си спомня само насън за побоя”, допълни още Филип.

Георги Кадиев бе пребит с колове в началото на юни. Инцидентът стана в квартал Устово, до ученическия пансион над Строителния техникум. Георги се опитал да защити 15-годишно момиче от квартала, което било спънато от ромите Събин Събинов и Момчил Момчилов. „Ние тука си пазим момичетата”, казал им 27-годишният устовец и налетял с юмруци. Ромите избягали, но после се върнали, въоръжени с колове с дебелина 15 сантиметра и започнали да го налагат.

След побоя Георги бе транспортиран в УМБАЛ „Св. Георги” в Пловдив в тежко състояние и счупване на черепа на няколко места.

Събин и Момчил пребиха с колове 27-годишният смолянчанин.

Миналата седмица Окръжният съд измени мярката на Събин и Момчил от задържане под стража в домашен арест. Срещу тях са повдигнати обвинения за хулиганство с изключителна дързост и причиняване на средни телесни повреди.

 

Advertisement
Етикети
Back to top button
Close
Close
Close