Advertisement
НОВИНИ

Празничните светлини в Чепеларе ще грейнат на 7 декември

В четвъртък – 7 декември от 17.00 часа на площад „Олимпийски” ще започне празничното тържество с откриването на коледните базари. Свои собственоръчно направени творения ще изложат децата от Центъра за подкрепа за личностно развитие Общински детски комплекс – Чепеларе и членовете на общинската организация на хора с увреждания. Разнообразие от храни и топли напитки ще се предлагат в няколко дървени къщички, разположени на площада и в градската градина зад сцената!

Програмата по запалването на празничните светлини ще започне от 18:00 часа на сцената на площада. Възпитаниците на Центъра за подкрепа за личностно развитие Общински детски комплекс ще представят Коледуването като ритуал, гайди и песни. Детският театрален състав към НЧ „Родопска искра 1880“  – Чепеларе ще зарадва жителите и гостите на града със своята артистичност от сцената на площада.Магията на огъня ще бъде поднесена с танцово представление с огън „Bright eye“. Хиляди искри ще осветяват площада, като символ на надеждата и вярата в коледните чудеса. Специален поздрав ще отправи Боран Хаджиев – кмет на община Чепеларе. След обратно броене от всички участници и присъстващи, Чепеларе ще грейне! Децата ще бъдат зарадвани с подаръци от Дядо Коледа, Снежанка и джуджетата. Тържеството ще завърши с празнична заря!

Коледни базари ще има всеки ден в центъра на града до 23 декември, с музика, празнично настроение и изненади. За периода 18 – 20 декември, базарът ще бъде разположен в сградата на Община Чепеларе. Събраните средствата от него ще  бъдат предоставени  за нуждите на децата от Центъра за настаняване на деца без увреждания – с. Павелско.

 

Advertisement

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button

Adblock Detected

Не можете да сърфирате в Отзвук.БГ, ако блокирате рекламите в сайта!