ВЛАСТ И ПОЛИТИКАНА ФОКУС

Правителството смени областните управители, Стефан Сабрутев поема Смолянска област

Правителството сменя всички областни управители. Това обяви на брифинг говорителят на Министерски съвет Антон Кутев.

По думите му желанието на служебния премиер Стефан Янев е да се гарантира честният вот и да се намали купуването на гласове. На мястото на освободените ще бъдат назначени нови.

Само в 4 области не са попълнени местата за областни управители, засега там са заместници, каза още Антон Кутев. Назначението на областните управители ще е от утре в 09.00 часа, когато те трябва да  приемат постовете си.

Областен управител на Смолянска област става Стефан Сабрутев. Той е общински съветник, председател на групата съветници от БСП в местния парламент на областния град, собственик на верига магазини за строителни материали „Чечосан“.

Сабрутев бе кандидат за кмет на Смолян на последните местни избори. По време на предизборната кампания той се срещна с президента Румен Радев. „Днес имах шанса да осъществя важна среща с г-н Румен Радев – президент на Република България. Успях да споделя най-важните намерения, заложени в управленската програма, която съставих като кандидат-кмет, и получих добра обратна връзка“, написа в профила си в социалните мрежи Стефан Сабрутев.

Президентът заяви тогава, че е добре запознат с обезлюдяването на областта, и че районът ни се нуждае от адекватна държавна политика. Радев посочил и развитието и повишаването на качеството на туризма като ключов фактор за община Смолян.

Advertisement

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button
Close