Advertisement
ПОЛИТИКА

ПП и „Демократична България“ ще предложат заедно правителство на малцинството

„Продължаваме промяната“ и „Демократична България“ са готови да предложат заедно правителство на малцинството. Това се разбра по време на съвместна пресконференция на двете формации. Те обаче имат условия, за да стане това.

ПП и ДБ са се обединили около няколко законодателни инициативи, които според тях ще покажат дали в парламента има нужната подкрепа за техен кабинет. Двете формации подчертаха, че от това дали до връчването на мандата на ПП ще има напредък по тях, ще зависи дали в крайна сметка ще внесат проект за кабинет.

А въпросните законодателни условия, които поставят пред кабинет на малцинството, са: оттегляне или отхвърляне на промените в Изборния кодекс; внасяне на промени в Конституцията за премахване на неограничената власт на главния прокурор; промени за разследване на главния прокурор; приемане на решение за внасяне на проект за бюджет за 2023 г. при дефицит от 3%; реформа на КПКОНПИ; действия в посока за приемане на България в Шенген и Еврозоната; процедури по изборите на шефовете на службите, така че изпълнителната власт да може да ги назначава и ръководи ефективно и то без намесата на президента.

Advertisement

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button

Adblock Detected

Не можете да сърфирате в Отзвук.БГ, ако блокирате рекламите в сайта!