Advertisement
ПОЗДРАВЛЕНИЯНОВИНИ

ПОЗДРАВЛЕНИЕ

Уважаеми колеги,

Advertisement

На 16 април ние честваме Деня на Българската Конституция и юриста. Конституцията на Република България е символ на правовата държава, стожер и защитник на изконните права и свободи на всеки български гражданин. Денят е определен и за професионален празник на юриста по инициатива на СЮБ през 1991 година, когато председател е била проф. Снежана Начева.

Като българи и юристи, ние отдаваме заслужена почит на великите възрожденски умове, участници в Учредителното събрание, провело се във Велико Търново през далечната 1879 г., които дават живот на българската Конституция. Основният закон на Княжество България поставя началото на парламентарното битие на освободената ни родина и става предпоставка за последвалия социален, икономически  и културен подем на една млада европейска държава с многовековна история.

Вече 143 години Република България се гордее със своята Конституция, която отразява духа на времето си, но същевременно се отличава със своя демократизъм и напредничавост. Българската Конституция е олицетворение на суверена, независима и демократична България.

Съюзът на юристите в България – дружество Смолян,  изказва своите най – любезни поздравления, по повод Деня на Българската Конституция и юриста, като пожелава на всички юристи от Смолян, много здраве, достигане на професионални и лични висини, удовлетвореност и  гордост, в каузата и устрема ни за опазване на правата и законните интересите на обществото!

Георги Кисьов

Председател на Съюза на юристите в България – дружество Смолян 

 

Advertisement

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Back to top button