Advertisement
ПОЗДРАВЛЕНИЯ

Поздравление от областния управител на Област Смолян по случай 12 октомври – Деня на българската община

Уважаеми граждани,
общински кметове,
общински съветници,
кметове на населени места
и служители на общинските администрации,

След възстановяване на Българската държава, в първата демократична конституция – Търновската, територията на страната ни административно се дели на окръжия, околии и общини. В новата Конституция от 1991 година е вписано: „Република България е единна държава с местно самоуправление“, което се осъществява в общината, като основна административно-териториална единица.

Българската община е много повече от текст, заложен в основния закон, тя е едно своеобразно семейство, общност от хора, придаващи нейния автентичен облик! Местното самоуправление има най-осезаемо влияние върху ежедневието на всеки гражданин! Затова е важно да бъдем загрижени и да имаме отношение към средата, в която живеем! Да бъдем не само ползватели, но и създатели на обществени блага, да се отнасяме с уважение един към друг и да бъдем единни в постигане на общата цел – проспериращи и приветливи общини в Област Смолян!

Поздравявам ви по случай Деня на българската община и местното самоуправление! Пожелавам ви да бъдете здрави, отговорни и активни участници в обществения живот!

 

 

Advertisement

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button

Adblock Detected

Не можете да сърфирате в Отзвук.БГ, ако блокирате рекламите в сайта!