Advertisement
ПОЗДРАВЛЕНИЯ

ПОЗДРАВЛЕНИЕ

БЪЛГАРСКАТА АСОЦИАЦИЯ НА ПРОФЕСИОНАЛИСТИТЕ
ПО ЗДРАВНИ ГРИЖИ – РЕГИОНАЛНА КОЛЕГИЯ – СМОЛЯН

Advertisement

Уважаеми колеги,

От името на Управителния съвет на Регионална колегия на Българската асоциация на професионалистите по здравни грижи гр. Смолян и от мое име най-сърдечно Ви поздравявам по случай 12-ти май – Международния ден на сестринството.

Измина още една трудна за всички нас година. Тежката пандемична обстановка, в която живяхме през последните две години показа по най-категоричен начин недостатъците на Здравната система и още по – ярко изтъкна критичния недостиг на професионалисти по здравни грижи и това колко е важно нашето дело, и колко сме значими като съсловие не само за обществото, но и за съществуването на системата по здравеопазване като цяло.

Въпреки трудните изпитания, на които бяхме подложени, въпреки умората и изтощението, ние безотказно изпълнявахме нашите морални и професионални задължения да сме до пациентите, дори при неясни критични състояния.

Ние професионалистите по здравни грижи мед. сестри, акушерки мед. фелдшери, лекарски асистенти, медицински лаборанти, рентгенови лаборанти и рехабилитатори бяхме на първа линия в борбата с коронавирусната инфекция.

Вложихме цялата си отговорност, всички сили и смелост и със знание застанахме пред изпитанието в името на здравето и живота на нашите пациенти.

Това е нашата професия, това е нашата мисия, благородната кауза, на която сме се посветили.
Кауза, за която се изисква смелост, психическа сила, физическа издръжливост и голямо, огромно сърце.
Респект и уважение към всички колеги за смелостта, себеотрицанието и човешкото отношение в тази трудна битка, в която много се разболяха, а някои заплатиха с живота си.

Нека бъдем все така опора за хората, които имат нужда от нас, да съхраним своята емпатия към страданието им, за да опазим най-ценния капитал-здравето.

Искрено се надявам в най-скоро време да дойдат по-добри дни за българското здравеопазване, за да се реализират дългогодишните ни искания и обещанията на институциите за достойно заплащане на нашия труд и по-добри перспективи за нашето съсловие.

От сърце Ви желая здраве, лично щастие, сила на духа и търпение, защото избраната от нас професия изисква много грижа и себеотдаване.

Бъдете все така всеотдайни и непреклонни пред трудностите, пред които ежедневно сме изправени, последователни в целите и принципите си!

Честит професионален празник!

Силвия Кирова – Хаджиева
Председател на РК на БАПЗГ гр. Смолян

Advertisement

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Back to top button