БАЙРАМ

Поздравителен адрес от районния мюфтия Неджми Дъбов

ПОЗДРАВЛЕНИЕ

Неджми Дъбов

УВАЖАЕМИ ИМАМИ,
УВАЖАЕМИ МЮСЮЛМАНСКИ НАСТОЯТЕЛСТВА,
СКЪПИ БРАТЯ И СЕСТРИ МЮСЮЛМАНИ,

За пръв път от началото на демокрацията в Република България започнахме месец Размазан с изпълнение на таравих в домовете си, а не традиционно в Домовете на Всевишния Аллах. Това ни накара да обърнем повече внимание на семействата си и да засилим носталгията ни към Домовете на Аллах. За радост, в последните дни от месец Рамазан се завърнахме към джамиите и месджидите и разбрахме каква благодат е тази възможност, която започнахме да вземаме за неотменима даденост.

През последната седмица на месец Рамазан имахме възможността да артикулираме по-отчетливо националната кампания за подпомагане на ислямското образование в България. За поредна година изказвам своята благодарност за Вашата загриженост и принос в тази утвърдила се благотворителна кампания като част от традицията на мюсюлманската общност в страната, чрез която съхраняваме и развиваме идентичността на общността.

Молим Всевишният Аллах да премахне по-скоро изпитанието, което тегне върху човечеството, да започнем да оценяваме стойностните неща в живота и да се върне човечността в хората.

Нека да прекараме предстоящите празнични дни в посещение на близки и роднини, да зарадваме нуждаещите се и немощните.

Пожелавам на Вас и Вашите семейства пълноценно прекарване на празника, щастие и успех в този и в Отвъдния живот!

Честит Рамазан Байрам!

С уважение,
НЕДЖМИ ДЪБОВ
Районен мюфтия на област Смолян

Advertisement

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button
Close