Темида

Постоянен арест за задържан след сделка с дрога

Пловдивският апелативен съд потвърди мярката „задържане под стража“ на заловения на 5 октомври т.г. смолянчанин Камен М. 34-годишният мъж бе спипан след като пласирал 0,96 грама марихуана на свой съгражданин. Според съда има опасност той да се укрие или да извърши друго престъпление. В последната си дума пред Апелативния съд Камен моли за по-лека мярка. „За да мога да продължа да работя преди да са ме уволнили, защото в нашия град малко трудно се намира работа“, казал смолянчанинът.
Заедно с него бе арестуван и 36-годишният Г. Ш. Последвало е и претърсване в гараж и таванско помещение, където също са открити наркотици.

„Никой не е заловил моя подзащитен да разпространява наркотици. Да не говорим пък в случаите, в които в общ таван е намерена марихуана и в гараж, който се ползва от съвсем различно лице“, заявява по време на мярката в Пловдив адвокатът на Камен. Според държавното обвинение обаче има двама свидетели, които не отричат, че са закупили марихуана от него. „Разпространявайки наркотичното вещество създава опасност за живота и здравето на други лица“, посочва прокурорът от Апелативна прокуратура.

34-годишният Камен М. е осъждан три пъти. През 2008 г. е освободен от наказателна отговорност, като му е наложена глоба в размер на 800 лева за държане на наркотици. През 2011 г. е подписал споразумение и е осъден на пет години и седем дни, отново за наркотици, а от 2015 г. има присъда за шофиране в пияно състояние.

Advertisement
Back to top button
Close
Close